Afecţiunile pe care le poate ascunde ameţeala

1 2 jpg jpeg

Hipertensiunea arterială

Acest disconfort apare şi la persoanele care valori ridicate ale tensiunii arteriale. Ameţelile sunt însoţite de tulburări de vedere, ţiuit în urechi şi dureri de cap, în zona de deasupra cefei. Stările de greaţă pot fi şi ele prezente.

Hipertensiunea poate fi vindecată prin mediaţie sau prin alimentaţie, în funcţie de gravitate.

Anemia

Dacă te simţi slăbit, nu te poţi concentra şi ai o stare de oboseală inexplicabilă, la care se adaugă ameţeli, poate fi vorba despre anemie. Această afecţiune este cauzată de o carenţa a fierului, un mineral necesar pentru buna funcţionare a organelor vitale.

Infecţia respiratorie

Ganglionii sunt primii care te avertizează de prezenţa unei infecţii în organism. Dacă sunt dureroşi sau sensibili la atingere şi dacă ai ameţeli, atunci e posibil să ai o viroză respiratorie puternică sau o infecţie în corp. Aceste simptome pot anunţa şi prezenţa unei tumori maligne.

Otita

Infecţia urechii interne, cunoscută drept otită, se poate manifesta prin ameţeli, stări de vomă şi pierderea echilibrului. Tratamentul se face numai la recomandarea medicului!

Spondiloza cervicală

Dacă ameţeşti când îţi mişti capul este posibil să te confrunţi cu o afecţiuni precum spondiloza cervicală. Boala poate provoca şi apariţia sunetelor ciudate din urechi.

Tumorile

Ameţelile însoţite atât de dureri puternice de cap, cât şi de episoade în care te simţi confuz pot indica prezenţa unei tumori. Singurul care poate stabili diagnosticul este medicul neurolog, în urma unor teste medicale.

Oscilaţiile de tensiune pot avea ca simptome durerile de cap, ameţeala şi leşinul, semne ale variaţiilor de tensiune arterială.