4 semne că rinichii tăi nu funcţionează corespunzător
Rinichii, consideraţi de către ayurvedici organele responsabile cu energia noastră mai au şi rolul de a regla cantitatea de lichid din organism eliberând trei hormoni importanţi pentru sănătatea ta şi anume eritropietina, renina şi calcitrolul.
Prima find responsabilă cu stimularea producţiei de celule roşii din măduva osoasă, renina fiind responsabilă cu menţinerea tensiunei arteriale stabile, în timp ce calcitroulul ajută la menţinerea normală a valorilor calciului şi a echilibrului chimic din organism.
Din păcate primele semnale de avertizare ale problemelor survenite la nivelul rinichilor sunt foarte subtile, boala fiind depistată când deja a avansat.
Atenţie la modificările urinei
Tot în atribuţiile rinichilor stă şi producerea de urină, iar primele simptome de boală sunt vizibile prin intermediul acesteia.
În cazul în care ai observat prezenţa sângelui în urină, o culoare mult prea închisă sau apariţia spumei la urinare, nu ezita să mergi al medicul specialist.
Nici mersul des la toaletă nu trebuie trecut cu vederea.
Află ce alimente să eviţi dacă ai pietre la rinichi AICI
Te confrunţi cu inflamaţii? Mergi la medic
Când la nivelul rinichilor au apărut deficienţe, organismul uman are tendinţa de a nu mai elimina lichidele corespunzător, astfel că are tendinţa de a acumula mai ales în partea de jos a corpului.
Dacă brusc ai început să te trezeşti cu faţa umflată mai ales la nivelul ochilor, picioarele, în special gleznele sunt umflate, mâinile sau oricare altă parte a corpului, nu ezita să mergi la medic.
Oboseală permanentă deşi dormi suficient?
Cum bine spunea la începutul articolului, rinichii sunt responsabili cu energia ta, iar starea de oboseală resimţită în permanenţă se datorează producerii insuficiente de eritropietină. Responsabilă cu producerea de celule roşii care transportă oxigenul către celule, corpul tău nu se mai poate oxigena suficient în lipsa acestui hormon şi astfel apare senzaţia de oboseală.
Atenţie la gust
Da, gustul se află în strânsă legătură cu buna activitate a rinichilor, astfel că dacă aceştia nu mai funcţionează corespunzător, toxinele nu se mai elimină şi cauzează în felul acesta atât gustul metalic în gură cât şi respiraţie urât mirositoare.
Lipsa poftei de mâncare apare şi ea iar simplul miros de carne îţi poate provoca senzaţia de greaţă.
Nu evita niciunul dintre aceste semne şi mergi la medic din timp, este mai bine să previi o afecţiune decât să o tratezi.