Ce legătură este între băuturile răcoritoare cu zahăr și căderea părului la bărbați?

Un studiu recent a concluzionat că bărbații cărora le-a căzut părul au consumat o cantitate aproape dublă de băuturi îndulcite cu zahăr față de cei care nu s-au confruntat cu această problemă, scrie Medical News Today.

Cercetările anterioare au aratat că nutriția îndeplinește un rol important în căderea părului la bărbați și că metabolismul glucozei ar putea influența căderea părului.

chelie -shutterstock_2084726629

Zahărul poatefavoriza și pentru căderea părului. Foto: Shutterstock

Oamenii de știință de la Universitatea Tsinghua din Beijing, China, au examinat legătura dintre consumul de băuturi dulci și căderea părului la bărbați și au descoperit că un consum mai mare de băuturi pe bază de zahăr este corelat cu un risc mai mare de cădere a părului. Studiul a fost publicat în jurnalul „Nutrients”.

Din studiu reiese că prea multe băuturi îndulcite cu zahăr ar influența sănătatea părului la bărbați. Cercetătorii au recrutat 1.028 de studenți și profesori, cu o vârstă medie de 27,8 ani. Aceștia proveneau din 31 de provincii din China.

Participanții au primit un chestionar în care au trecut informații cu privire la: detalii socio-demografice, statusul părului, aportul de alimente, stilul de viață și statusul psihologic.

Consumul de băuturi îndulcite cu zahăr a fost determinat din răspunsurile obținute la un chestionar cu 15 itemi despre aportul de băuturi. Băuturile îndulcite cu zahăr au inclus: sucurile îndulcite, băuturile carbogazoase, băuturile energizante și cele sportive, laptele îndulcit, ceaiul îndulcit și cafeaua îndulcită.

În total, 57,6% dintre participanți au raportat căderea părului. Cercetătorii au descoperit că bărbații care sufereau de căderea părului au avut un risc mai mare de a avea chelie și de a fi fumători sau foști fumători

Persoanele care s-au confruntat că o cădere accentuate a părului au consumat în medie, 4,3 litri de băuturi îndulcite cu zahăr pe săptămână, în comparație cu doar 2,5 litri, cât era cantitatea în rândul bărbaților care nu sufereau de căderea părului.

Citiți și Ce se poate trata cu venin de albine