Cât oțet de mere trebuie să bei ca să stimulezi slăbirea?

Oțetul de mere a crescut în popularitate datorită celebrităților care susțin că ar putea ajuta la pierderea în greutate.

Și, dacă ești în căutarea unui ingredient care ar putea ajuta la stimularea pierderii în greutate și să ajute să obții beneficii pentru sănătate, se dovedește că oțetul de mere ar putea fi exact cee ace cauți.

Un studiu recent publicat în BMJ, realizat pe un grup de tineri supraponderali între 12 și 25 de ani arată că, după ce  au fost împărțit cei 30 de participanți în patru grupuri, trei cărora li s-au administrat fie 5 ml, 10 ml, sau 15 ml de oțet de mere pentru a se dilua cu apă în fiecare dimineață, iar al patrulea i s-a administrat un placebo, au existat diferențe în privința pierderii în greutate.

După trei luni, s-a constatat că cei care au băut oțet de mere în acea perioadă au slăbit 6–8 kg și și-au redus indicele de masă corporală (IMC) cu 2,7–3 puncte, în funcție de doza care le-a fost administrată.

image

Oțetul de mere ar putea aduce multiple beneficii sănătății Foto: Shutterstock

De asemenea, cercetările au arătat scăderi semnificative ale circumferinței taliei și șoldurilor, precum și scăderi ale glicemiei și ale colesterolului. Dr. Darsha Yagnik, lector de cercetare biomedicală la Universitatea Middlesex, a spus că există această agitație în jurul oțetului de mere pentru că studiile spun că ar ajuta.

Farmacistul Aidan Goggins a descris rezultatele ca fiind „semnificative” și „neașteptate”, asemănându-le cu medicamentele populare de slăbit Ozempic și Wegovy, relatează MailOnline. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că grupul de studiu a fost format doar din tineri și până în prezent nu este clar dacă rezultate similare s-ar repeta la cei mai mari de 25 de ani.

Cercetătorii au susținut, de asemenea, că au ținut o evidență a dietei și a exercițiilor fizice ale fiecărui participant în timpul testului de trei luni, dar acestea nu au fost publicate în lucrare - deci nu este clar dacă dieta și exercițiile fizice au afectat pierderea în greutate a participanților.

Celebritățile sunt mari fane ale oțetului de cidru de mere de ani de zile din cauza presupuselor sale beneficii pentru sănătate, Victoria Beckham bea câteva linguri în fiecare dimineață pentru a-și menține silueta.

Există și alte preocupări în jurul oțetului de mere, inclusiv faptul că este foarte acid, astfel încât poate provoca eroziunea smalțului dinților în același mod în care băuturile carbogazoase și sucul de portocale o pot face. Aceste riscuri pot fi minimizate prin clătirea gurii cu apă de la robinet, mestecând gumă fără zahăr sau bând cu un pai pentru a minimiza contactul cu dinții.

Caroline Mason, nutriționist a declarat pentru The Mirror: „Studiile arată că oțetul de mere poate reduce inflamația, îmbunătăți digestia și optimizează sănătatea imunitară. Este, de asemenea, cunoscut că stabilizează nivelul zahărului din sânge, ajutându-ne să ne simțim mai plini. pentru mai mult timp, ceea ce ne face să mâncăm mai puțin și să consumăm mai puține calorii.

„De asemenea, este recomandat să stabilizați sănătatea intestinului, deoarece poate îmbunătăți aciditatea stomacului. Câteva linguri pe zi pot avea mari beneficii pentru sănătate!”

Dr. Darsha Yagnik a testat oțetul de mere într-un laborator și a constatat că are efecte antimicrobiene și poate lupta împotriva E.Coli. Studiile cu alte tipuri de oțet nu au fost la fel de eficiente. Prin acest studiu, se mai crede că inflamația poate fi controlată cu oțet de mere. Cu toate acestea, Aidan Goggins a spus că „nu există suficiente dovezi pentru a începe să să-l recomande pentru slăbire”.

Sursa: Mirror