Îţi cade părul mai mult ca în mod normal? Ce este în neregulă în corpul tău

1 2 jpg jpeg

Sistemul endocrin afectează toate procesele care au loc în corp. De aceea, este foarte important să monitorizezi sănătatea glandei tiroide.

Unul dintre semnele care îţi spun că ai probleme cu hormonii este o pierdere bruscă a părului sau apariţia unor modificări în structura firului de par.

Celulele din firul de par se multiplic─â cel mai repede din corp, de aceea schimb─ârile hormonale le afecteaz─â ├«nt├ói, duc├ónd la ├«ncetinirea cre┼čterii p─ârului, la sub┼úierea firului de par ┼či la c─âderea p─ârului. Dac─â te sim┼úi nervoas─â ┼či obosit─â, ai schimb─âri de greutate ┼či menstrua┼úie neregulat─â, mergi imediat la un endocrinolog.

Dac─â te confrun┼úi ┼či tu cu aceast─â problem─â, afl─â care sunt principalele cauze ale c─âderii p─ârului ┼či ├«nva┼ú─â cum s─â le tratezi.

Deficien┼úa de fier poate duce la c─âderea p─ârului. Pentru a te asigura c─â ai o cantitate suficient─â de fier ├«n organism, m─ân├ónc─â mai mult─â carne ro┼čie ┼či c├ót mai multe legume.

Mineralele sunt foarte importante pentru cre┼čterea p─ârului. M─ân├ónc─â fructe ┼či legume proaspete ├«n fiecare zi pentru a asigura nivelul normal de minerale ├«n organism.

Tiroida lene┼č─â este o alt─â problema care duce la c─âderea p─ârului. Dac─â aceast─â gland─â nu func┼úioneaz─â bine, ri┼čti s─â pierzi foarte mult par.

Anemia este o frecvent─â cauz─â a c─âderii p─ârului. Astfel, este bine s─â consumi alimente bogate ├«n fier, precum ficatul (nu ┼či dac─â e┼čti ├«ns─ârcinat─â), cereale integrale, legume cu frunza verde-├«nchis, ou─â, curmale ┼či stafide.

Diabetul sau problemele cu glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale în organism care pot duce la căderea părului. De asemenea, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii părului, fie a apariţiei acestuia în zone nedorite precum faţă sau mâini.

Vopsirea părului, întinderea sau decolorarea pot duce la căderi temporare de păr. Firele pot cădea din rădăcină în urma traumatizării scalpului cu soluţii chimice.