Află unde şi când poţi dona sânge pentru Ucraina!

1 donare sange jpg jpeg

Ţara noastră a demarat o campanie amplă de donare de sânge pentru militarii şi civilii din Ucraina. Toate centrele de transfuzie sangvină incluse în program vor fi deschise pînă la ora 17.30, informează Ministerul Sănătăţii.

Printr-un simplu gest poţi salva o viaţă! Donând sânge contribui la ajutarea militarilor şi cetăţenilor răniţi în urma atacurilor Federaţiei Ruse asupra Ucrainei.

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să fie odihnite, hidratate, informează Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională. De asemenea, “trebuie să fiţi odihniţi şi bine hidrataţi, să nu fumaţi cu o oră înainte de donare şi să nu consumaţi alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luaţi medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice etc) şi să aveţi un act asupra dumneavoastră”, potrivit aceleiaşi surse.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăşi 5 donări pe an pentru bărbaţi şi 4 donări pe an pentru femei, se menţionează în comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii.

Pentru mai multe informaţii despre donarea de sânge, poţi accesa site-ul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională: https://www.inht.ro/conditii-de-admisibilitate-la-donarea-de-sange/

Lista completă a centrelor unde puteţi dona dar şi adresele şi numerele de telefon sunt afişate aici -- Adresele-şi-programul-de-lucru-pentru-donatori-ai-Centrelor-de-Transfuzie-Sanguină-din-România