Să atingi suta? Obiectiv îndeplinit!

1 2 jpg jpeg

„Vei trăi mult. Bunica ta a atins suta!” De câte ori nu am zis asta? Chiar aşa să fie? Ei bine, specialiştii spun că degeaba ne e scris să trăim mult, dacă nu ajutăm prin stil de viaţă şi prin dietă.

Aşa că fă cel puţin 30 de minute de mişcare moderată zilnic (mers pe jos, alergare uşoară) şi ţine cont de sfaturile nutriţioniştilor. Nicio zi fără micul dejun... Dacă îţi doreşti o imunitate de fier şi o viaţă lungă, trebuie să înlocuieşti din masa de la micul dejun ouăle şi costiţa prăjită cu terci de ovăz şi cu cereale integrale.

Nutriţioniştii recomandă iaurtul (bacteriile „bune” din acesta te ajută să-ţi purifici corpul şi să previi afecţiunile cauzate de tranzitul intestinal lent), în schimbul sucurilor „naturale” de la cutie, şi untul de arahide, în locul margarinei sau al untului din lapte de vacă.

Untul de arahide poate preveni bolile de inimă, fiind o sursă bogată în grăsimi nesaturate (acestea pot reduce colesterolul „rău” din sânge).

…şi fără alimente cu magneziu

Oboseala şi stresul de la serviciu pot duce uneori la depresie, tulburare care atrage alte boli ce îţi pot scurta viaţa. De aceea, este bine să consumi alimente bogate în magneziu (spanac, banane, fasole, linte, cartofi, broccoli, bame, nuci şi arahide), mineral care poate creşte considerabil speranţa de viaţă.

Mai mult, magneziul este foarte important în prevenirea bolilor de inimă, ajută muşchii şi nervii să funcţioneze corect, te protejează de pietrele la rinichi şi asigură energie organismului.

Grâul încolţit, elixirul vieţii

Pe vremuri, indienii credeau cu tărie în calităţile tămăduitoare ale „ierbii” proaspete de grâu. Astăzi, îl folosim cu plăcere la salate sau îl consumăm ca atare.

Acesta conţine aminoacizi esenţiali, multe vitamine, enzime, precum şi minerale necesare pentru o mulţime de procese metabolice. Nutriţioniştii mai spun că acesta are un puternic efect detoxifiant şi luptă eficient cu toate formele de cancer.