Remediile bunicii împotriva durerilor de gât

1 2 jpg jpeg

Gargara cu apă sărată

Unul dintre cele mai vechi şi utilizate leacuri, transmis din generaţie în generaţie, pentru când avem roşu în gât, este reprezentat de apa cu sare. Pune 1 linguriţă rasă de sare într-un pahar cu apă călduţă şi amestecă bine până când se dizolvă. Fă gargară pentru câteva secunde, apoi scuipă. Repetă până termini lichidul din pahar. Vei simţi că durerea s-a calmat şi poţi înghiţi mai uşor. Poţi repeta procedeul în aceeaşi zi, înainte de culcare. De asemenea, pe lângă sare poţi folosi bicarbonatul de sodiu. În loc de 1 linguriţă de sare, pui doar jumătate şi adaugi încă un sfert de linguriţă de bicarbonat pentru a crea amestecul pentru gargară.

Oţetul de mere

Cunoscut pentru efectele sale antimicrobiene, oţetul de mere combate infecţiile şi poate să te scape de durerea de gât. Diluează 1 lingură de oţet de mere într-un pahar cu apă, amestecă bine şi fă gargară. Când ţi-a mai rămas puţin lichid pe fundul paharului, nu-l mai utiliza pentru gargară, ci bea-l. După o jumătate de oră, bea un pahar mare cu apă. E bine ca gargara cu oţet de mere să fie repetată o dată pe oră, fără înghiţire, până la dispariţia durerii de gât.

Usturoiul

Nu voiai să o asculţi pe bunica atunci când îţi spunea să ţii 1 căţel de usturoi în gură pentru a scăpa de durerea de gât? Probabil ai aflat între timp că usturoiul e un aliat de nădeje al sistemului imunitar, dar el funcţionează şi ca leac de urgenţă în caz de durere de gât. Curăţă 1 căţel de usturoi şi pune-l în gură. Muşcă puţin din el pentru a elibera sucul şi înghite. Continuă să scoţi câte puţin suc şi înghite treptat. Mirosul nu va fi cel mai plăcut, dar gâtul tău îţi va fi recunoscător. Dacă îţi este mai uşor, poţi face gargară cu ulei de usturoi, 5-6 picături la 1 cană de apă calduţă.