Tratarea insomniei prin reflexoterapie

2 jpg jpeg

Reflexoterapia este o terapie holistică care se bazează pe stimularea capacităţii de auto-vindecare a organismului şi se bazează pe faptul că acesta dispune de abilităţile necesare vindecării sau ameliorării oricărei afecţiuni, abilităţi ce se declanşează atunci când corpul este profund relaxat.

Principalul scop al reflexoterapiei constă în eliminarea toxinelor şi în stimularea funcţiilor întregului organism. Talpa piciorului - una dintre zonele în care se află cele mai multe puncte reflexe - este de fapt o hartă a întregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroidă, plămânii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinară, colonul, ovarele - toate au câte un punct reflex corespondent în talpă. Reflexoterapeuţii masează aceste puncte şi astfel previn sau, după caz, tratează diversele afecţiuni ale acestor organe.

Reflexoterapia poate fi utilă, de asemenea, şi în tratarea afecţiunilor somnului!

Tratarea insomniei prin reflexoterapie - ce spun studiile

Printre cele mai comune cauze ale insomniei se numără tulburările psihologice, problemele de sănătate, stresul sau medicamentele. Probleme de somn apar atunci când o persoană are dificultăţi în a adormi sau a avea un somn de calitate pe timpul nopţii. Cel care suferă de insomnie se trezeşte inexplicabil în timpul nopţii sau foarte devreme dimineaţa. Pe termen lung, insomnia duce la riscul apariţiei depresiei.

În ciuda îndoielilor legate de capacitatea de a lupta împotriva bolilor, reflexologia s-a dovedit benefică pentru tratare pacienţilor ce suferă de insomnii. Un studiu publicat în ediţia din 2009 a ,,Acupuncture in Medicine: Journal of the British Medical Acupuncture Society'' a concluzionat că două din trei persoane supuse testului de acupunctură şi reflexologie pentru combaterea insomniei au demonstrat o îmbunătăţire clinică relevantă.

Tratarea insomniei prin reflexoterapie - obiective de atins pas cu pas

În primele 2-3 şedinţe organismul intră într-un proces de detoxifiere şi de reglare generală iar reacţiile pacienţilor sunt diferite: de la stări de relaxare, la frisoane, transpiraţie, dureri de cap etc. Toate aceste reacţii sunt normale şi indică faptul că organismul se autoreglează şi terapia este foarte eficientă.

Deblocarea energetică a unor organe apare după 6-7 şedinţe, în care se urmăreşte relaxarea pacientului - trecerea de la starea de stres în starea de relaxare.

După obţinerea acestor obiective se văd şi rezultatele, când pacientul simte o îmbunătăţire, o ameliorare a afecţiunii pe care o are şi se insistă pe stimularea reflexogenă a punctelor plantare (talpa piciorului), lucrându-se medical pe sisteme (sistemul excretor, nervos, respirator, endocrin, limfatic, digestiv etc.)

După 15-20 şedinţe de reflexoterapie (numărul de şedinţe variază în funcţie de reacţia pacientului, trebuie urmărită evoluţia şi decis pe parcurs ce trebuie să urmeze) rezultatele sunt incredibile şi doar în puţine cazuri nu să putut reechilibra corpul atât energetic cât şi fizic.