Terapii eficiente în sciatică

1 2 jpg jpeg

Sciatica este una dintre afecţiunile la nivelul coloanei vertebrale. Problema apare în momentul în care nervul sciatic este afectat, prin iritare sau comprimare, boala fiind una dureroasă. Fără un tratament potrivit, boala avansează existând riscul să devină din ce în ce mai greu de tratat. Meningita, spondilita, hernia de disc, osteoporoza şi traumatismele din zona coloanei vertebrale sunt doar câteva dintre posibilele cauze ale sciaticii.

Remediile homeopate

Una dintre opţiunile de tratament în cazul sciaticii este terapia homepată. După efectuarea consultului, medicul homepat poate prescrie un anumit tip de tratament pentru ameliorarea durerilor lombare şi chiar tratarea afecţiunii. Astfel se pot trata chiar şi formele mai avansate ale bolii. Cu ajutorul tratamentului personalizat în funcţie de fiecare caz în parte se pot trata spasmele musculare pe care pacientul le resimte când stă jos, când face mişcare sau cele din timpul nopţii.

Acupunctura

Şi acupunctura este cunoscută ca fiind de ajutor în cazul sciaticii. Prin intermediul acestei terapii pot fi ameliorate durerile lombare şi contracţiile musculare. Acupunctura are şi efect regenerator pentru ţesuturile afectate de sciatică. Electroterapia

Pe lângă tratamentul homeopat şi acupunctură, electroterpia este recomandată persoanelor care suferă de această boală. Cu ajutorul curentului galvanic dar şi a celui diadinamic pot fi ameliorate durerile din zona lombară.

Masajul medical

Unul dintre cele mai la-ndemână tratamente pentru sciatică este masajul medical. Acesta trebuie realizat de către o persoană specializată, care să cunoască bine zonele ce trebuie masate.

Reflexoterapia

Pentru a preveni şi trata problemele cauzate de sciatică este indicată şi reflexoterapia. În locul acelor utilizate în acupunctură, în cazul reflexoterapiei se vor apăsa mai multe puncte reflexogene specifice. Acestea au rolul de a stimula anumite zone din organism. Reflexoterapia este indicată prentu afecţiunile din zona coloanei vertebrale, respectiv sciatică.

Şi remediile naturiste (ex: tătăneasa, coada calului, cimbrişorul de câmp), dar şi cele medicamentoase (antiinflamatoarele, analgezicele) mai sunt de ajutor. Însă cele medicamentoase pot fi utilizate pentru a ameliora durerea doar pe moment, nefiind indicate pentru perioade mai lungi de timp.

Sfaturi pentru a preveni această afecţiune:

- încearcă să eviţi încălţămintea incomodă sau cea cu tocuri;

- nu ridica greutăţi mari şi nu purta greutate în zona spateluiu. Ridicarea se face doar cu genunchii îndoiţi şi coloana dreaptă.