Terapia cu aerosoli sporeşte imunitatea şi previne inflamaţiile

1 2 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu o vacanţă petrecută la malul mării. Remediul perfect pentru zilele caniculare, o baie în mare şi un tratament cu aerosoli marini.

Aerosolii, particule microscopice,obţinute prin combinarea unui mediu gazos cu o substanţă solidă sau cu una lichidă. Aceştia sunt recomandaţi mai ales în afecţiunile pulmonare precum traheite, bronşite, bronşiolite, afecţiuni ORL dintre care amintim sinuzitele, rinofaringitele, laringitele sau amigdalitele.

Tipuri de aerosoli

Aerosolii naturali pe care îi poţi găsi în natură, în saline, în păduri sau chiar la malul mării sunt una dintre cele mai bune variante pentru a avea grijă de sănătatea ta. La aceştia se adaugă şi aerosolii artrificiali care sunt realizaţi cu ajutorul unor dispozitive speciale.

Este necesar de precizat faptul că aerosolii marini conţin în mod natural clorură de sodiu, iod, brom, magneziu înclusiv calciu.

Află cum te poate ajuta leuşteanul să te pregăteşti de plajă AICI

Efectele terapeutice ale mării

În cazul aerosolilor artificiali se recomandă urmarea unui tratament al lor în combinaţie cu diferite medicamente, care să fie ingerate prin intermediul căilor respiratorii. În felul acesta ei pot avea efect antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator şi chiar vasoconstrictor. Aerosolii marini sunt recomandaţi mai ales pentru a întări imunitatea şi pentru a tonifia întregul aparat respirator.

O cură marină de cel puţin 10 zile va stimula organismul tău să elibereze cortizolul, hormonul responsabil să contracareze inflamaţiile de la nivelul mucoaselor şi a bronhiilor. În felul aceasta mucoasele se regenerează iar organismul va păstra un nivel crescut de cortizon care va lupta împotriva diferitelor afecţiuni. Un alt beneficiu al tratamentului cu aerosoli marini este acela că ajută considerabil la fluidizarea secreţiilor organismului, ajută la armonizarea proceselor cerebrale, reduce stresul din organism.

Plimbările pe malul mării mai ales dimineaţa când încă nu este soarele foarte puternic sunt ideale pentru persoanele care se confruntă cu probleme respiratorii mai ales pentru astmatici.

Cum se face cura completă

Această terapie a aerosolilor marini se poate face în orice perioadă a anului. Indicat ar fi să o faci dimineaţa sau seara după ce a asfinţit soarele. Pentru ca efectele să fie vizibile şi de durată este nevoie de o perioadă de tratament cuprinsă între 10-20 de zile, o dată pe an.

Alege zonele unde există diguri de care să se spargă valurile şi plimbă-te în zona respectivă 30 de minute. Fă câteva exerciţii de respiraţie, în acre să inspiri adânc pe nas şi să expiri apoi lent pe gură. După sejurul de la mare nu te întoarce imediat în agitaţia urbană, alege să petreci câteva zile la munte, într-o zonă cât mai liniştită şi oxigenată, departe de poluarea oraşelor. În felul aceasta organismul va avea parte de condiţii optime pentru a prelungi tratamentul benefic de la malul mării.

Contraindicaţii

În cazul în care te confrunţi cu afecţiuni precum cardiopatia ischemică, cancer, tuberculoză sau ai suferit recent un accident vascular cerebral este bine să eviţi aerosolii marin.