Terapia care tratează infertilitatea
Infertilitatea afectează în momentul de faţă 1 din 6 cupluri în România. Pe lângă celelalte modalităţi de tratament, reflexoterapia tratează afecţiunile care cauzează problemele de fertilitate. Printre acestea se numără bolile ovariene, cele ale glandelor endocrine, diabetul, dar şi infecţiile genitale netratate la timp şi care duc la înfundarea trompelor uterine.
„În ultimul timp a crescut alarmant şi numărul cazurilor de endometrioză, afecţiune ce duce la apariţia problemelor de fertilitate. Ea apare din cauza scăderii imunităţii, combinată cu apariţia ţesutului endometrial în afara uterului prin exces de estrogeni”, afirmă Iuliana Avădanei, medic generalist, homeopatie, acupunctură la Centrul de Sănătate Medireflex din Bucureşti.
Terapia care tratează infertilitatea - În infertilitate, 3 şedinţe de masaj pe săptămână
Reflexoterapeuţii sunt de părere că prin masarea punctelor reflexogene se pot corecta dezechilibrele care afectează obţinerea sarcinii. Mai exact, prin masarea centrilor nervoşi de la mâini şi picioare sunt stimulate funcţiile organelor şi glandelor afectate, fiind grăbită şi recuperarea lor. În cazul problemelor de fertilitate sunt masate zonele reflexe: ovariană, tiroidiană, hipofizară, uterină şi limfatică.
„Pentru tratamentul infertilităţii sunt recomandate 3 şedinţe de reflexoterapie pe săptămână. În funcţie de răspuns, se reduce numărul de şedinţe la una pe săptămână până se obţine rezultatul dorit”, adaugă medicul Iuliana Avădanei. Important de ştiut este faptul că răspunsul organismului este individualizat şi poate apărea după perioade diferite de timp.
Te-ar mai putea interesa:
- Homeopatia ginecologica, solutie in infertilitate
- Endometrioza poate duce la infertilitate
- Analgezicele in sarcina cresc riscul de infertilitate
Terapia care tratează infertilitatea ajută şi la reducerea stresului
Unul dintre principalii factori care duc la întârzierea apariţiei unei sarcini este şi stresul, considerat una dintre bolile secolului 21. Cu ajutorul şedinţelor de reflexoterapie sunt reechilibrate funcţiile hormonale, iar stresul şi stările de anxietate se reduc.
„Reflexoterapia poate induce o stare de bine şi de relaxare, iar prin detensionare, organismul se poate echilibra hormonal. În multe cazuri, în urma şedinţelor de reflexoterapie am obţinut normalizarea analizelor hormonale (estrogeni, progesteron, prolactină)”, susţine medicul Iuliana Avădanei.
Iuliana Avădanei, medic generalist, homeopatie, acupunctură la Centrul de Sănătate Medireflex din Bucureşti Terapiile combinate, parte din tratament Rezultatele bune în problemele de infertilitate dau şi terapiile combinate (homeopatie-reflexoterapie, acupunctură-reflexoterapie-gemoterapie, masaj Shiatsu-reflexoterapie-homeopatie), dar şi terapiile singulare în funcţie de caz şi de răspuns.
În medicina alternativă, doi oameni cu aceeaşi afecţiune nu pot fi trataţi la fel. Alimentaţia trebuie să fie bazată pe legume, fructe, ouă, peşte, lactate de capră şi fructe de mare. Recomand activitatea fizică moderată, dar constantă.