Soluţii inedite care te scapă de sughiţ

1 2 jpg jpeg

Sughiţul este provocat, de obicei, de iritarea diafragmei după ingerarea de alimente bogate în grăsimi, extrem de condimentate sau de băuturi acide şi alcool. De asemenea, sughiţul se declanşează dacă organismul este supus unei schimbări bruşte de temperatură, de servirea unei băuturi reci după o masă caldă sau de fumat.

Există, totodată, persoane care încep să sughiţe atunci când sunt extrem de entuziasmate sau stresate.

Cu toate că sughiţul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stânjenitor, el nu trebuie să vă îngrijoreze. În mod normal, o repriză de sughiţ durează maxim 20 de minute, însă există şi cazuri extreme când se poate prelungi până la câteva zile.

Iată cum putem scăpa de sughiţ!

Consumaţi ceva dulce - Ia o jumătate de linguriţă de zahăr şi ţine-o sub limbă timp de 10 secunde.

Oţetul de mere - Puneţi câteva picături de oţet de mere peste o linguriţă de zahăr brun şi consumaţi imediat.

Unt de arahide - Consumul unei linguriţe de unt de arahide este un remediu clasic împotriva sughiţului.

Sos iute - Consumaţi o linguriţă de ketchup iute pentru a distrage atenţia corpului de la sughiţ. În acest fel, el se va concentra pe senzaţia de iuţime, iar sughiţul va dispărea.

Miere - Dizolvaţi o linguriţă de miere în apă călduţă şi beţi amestecul - mierea va ajuta la calmarea căilor respiratorii.

Respiraţi în pungă - O alternativă la prima metodă este să puneţi o pungă de hârtie în dreptul nasului şi gurii şi să respiraţi în ea de mai multe ori. Această metodă are menirea de a normaliza respiraţia şi de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Seminţe de mărar - Mestecaţi pe îndelete o linguriţă de seminţe de mărar - înghiţirea seminţelor va stimula nervul vag să oprească sughiţul. Puteţi consuma seminţele de mărar şi sub formă de infuzie.

Trucul şerveţelului de hârtie - Ia un pahar cu apă şi acoperă-l cu un şerveţel de hârtie. Ţine şerveţelul strâns etanş peste gura paharului şi bea prin el. Nu trebuie să-ţi ţii respiraţia.

Chimen - Un remediu simplu şi foarte eficient contra sughiţului este să înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Veţi fi uimiţi, dar tratamentul dă rezultate foarte rapide.

Lămâie - Zeama de lămâie se foloseşte pentru oprirea sughiţurilor, mai ales în cazul copiilor. Se recomandă administrarea unei linguriţe de suc de lămâie.