Siropul care îţi protejează plămânii

2 jpg jpeg

Una dintre legumele care se regăsesc pe tot parcursul anului este morcovul. Deşi este cunoscut pentru culoarea sa portocalie, aceasta este dată de soiul din are aparţine, astfel că dacă observi la supermarket morcovi albi, roşii, mov sau galbeni nu te sfii să îi cumperi, culoarea este dată de cantitatea de pigment ce o conţine soiul respectiv.

Dacă te deranjează aspectul uscat al pielii, cel mai indicat ar fi să apelezi la uleiul de morcov , acesta este extrem de hidratant, putând fi folosit cu succes atât pe pielea bebeluşului cât şi în tratamentele cosmetice.

Ginsengul săracului

2 jpg jpeg

Datorită numărului mare de substanţe naturale cu efecte uimitoare asupra sănătăţii, morcovul şi-a primit denumirea de „ginsengul săracului”, tocmai pentru că este la îndemâna oricui. Bogat în vitamine, minerale şi cu o cantitate extrem de mică de grăsimi nesaturate.

Principala sa substanţă, betacarotenul este responsabil de culoarea portocalie ce provine de la conţinutul vitaminic A, acesta fiind cel mai puternic antoxidant, ce protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi.

Sunt o variantă ieftină şi sănătoasă prin care să îţi întăreşti sistemul imunitar şi să menţii în parametri optimi valoarea colesterolului rău şi totodată fiind un aliat al siluetei.

Află ce conţine băutura care te ajută să slăbeşti AICI

Ne influenţează morcovul vederea?

Sigur ai auzit şi nu doar odată că dacă vei consuma această legumă te vei bucura de o vedere mai ageră. Din păcate o cantitate mare de morcovi consumată zilnic nu va vindeca afecţiuni precum miopia sau cataracte şi nici nu previne apariţia lor.

Însă cel mai probabil te vei confrunta cu o acrotenemie, adică o supradoză de morcovi şi implicit o supradoză de betacaroten şi vitamina A.

Astfel te vei confrunta cu modificări tegumentare la nivelul palmelor, tălpilor, a nasului sau eventual chiar şi al genunchilor, deoarece cu cât primeşte o cantitate mai mare din această substanţă cu atât o va depozita mai uşor.

Se recomandă a se consuma gătit

Chiar dacă un morcov crud între mese pare o gustare sănătoasă, ei devin mult mai buni atunci când îi consumi gătiţi la abur sau fierţi.

În privinţa aceasta, în 2002 un studiu a scos la iveală că morcovii gătiţi au un conţinut mai mare de betacaroten, şi asta nu datorită faptului că ar creşte cantitatea prin fierbere ci pentru că aşa organismul poate asimila mai multă substanţă din ei deoarece sunt mult mai uşor de digerat.

Siropul care îţi curăţă plămânii

2 jpg jpeg

Tot ce ai nevoie pentru a prepara acest sirop este să cumperi o jumătate de kilogram de morcovi şi să ai la îndemână 3-4 linguri de miere de albine naturală şi bineînţeles apă.

Spală bine morcovii şi fierbe-i până când se înmoaie, apoi strecoară apa fără să o arunci şi pasează-i.

Pasul doi este legat de mierea de albine ce trebuie adăugată în apa în care a fiert morcovul. Amestecă bine până se dizolvă, apoi adaugă piureul de morcovi.

În felul acesta ai obţinut un veritabil sirop de tuse. Depozitează-l într-un loc răcoros şi ia 3-4 linguriţe pe parcursul zilei. Rezultatele se vor vedea la finalul primei zile de administrare.