Dansul îţi îmbunăţeşte imunitatea şi memoria
Este considerat ca fiind o terapie de succes ce poate să combată o gamă largă de afecţiuni.
Practicat cu regularitate, ajută la remodelarea corporală, elimină stresul şi îmbunătăţeşte stima de sine.
Dacă timpul nu îţi permite să mergi la sală sau nu poţi să te decizi asupra cărui sport să te îndrepţi, alege un curs de dansuri în funcţie de preferinţele tale muzicale.
Cu cât este mai energic dansul, cu atât mai bună va fi activitatea ta cardiacă deoarece ajută la creşterea rezistenţei la efort, facilitează o mai bună circulaţie sangvină, ajută la fortificarea masei osoase şi induce starea de relaxare în organism.
Pentru a te bucura de o stare de sănătate bună ai nevoie de o flexibilitate corespunzătoare a corpului tău, iar prin dans o poţi obţine. Mai ales că la orice curs ai participa se începe mai întâi cu o încălzire care să ajute musculatura să facă faţă efortului ulterior. Nu e de mirare cum de dansatorii profesionişti ajung să adopte cu atâta uşurinţă poziţii din ce în ce mai contorsionate.
Remediu pentru siluetă
Dacă eşti atent la dieta ta şi practici dansurile cu regularitate în scurt timp vei vedea diferenţa în centimetri. La fel ca alergatul, dansul este o activitate cardio intensă care te va ajuta să arzi foarte multe calorii în timp ce te simţi bine. Nu vei simţi deloc că ai parte de un antrenament pentru slăbit. Tot ce trebuie să faci este să dai drumu la piesele tale preferate şi să te laşi purtat de paşii de dans. 30 de minute zilnic în acre dansezi te vor ajuta să scapi de cel puţin un kilogram pe săptămână.
Picioarele şi talia ta sunt cele mai solicitate părţi din corpul tău, adesea şi cele mai afectate de surplusul de kilograme. Astfel că dansând vei ajuta considerabil la sculptarea acestor zone cu mare drag. Minunat, nu?
Află care sunt semnele care îţi indică că ai nevoie de sex AICI
Stimulează buna funcţionare a memoriei
O activitate socială, amuzantă, care ajută la legarea de noi prietenii, ajută la creşterea imaginii de sine, la dezvoltarea unor percepţii pozitive şi stimulează funcţiile cognitive. Un bun remediu pentru a preveni demenţa, spun specialiştii, deoarece ajută al încetinirea procesului de pierdere a volumului regiuiii cerebrale numite hipocampus, regiune care are grijă de memoria ta. Odată cu trecerea anilor această zonă tinde să se micşoreze astfel că dansul este cea mai bună modalitate de a avea grijă de amintirile tale şi să creezi altele noi şi memorabile.
Uită de stres şi boli cardiace
Dansând îţi asiguri o mai bună circulaţie sangvină, ceea ce va favoriza o bună funcţionare a sistemului cardiac, ferindu-te de bolile aferente. O modalitate excelentă de a scăpa de stresul zilnic, dansul te ajută să creezi o atmosferă plăcută alături de persoana dragă, calmând psihicul şi oferind o stare de bine ce se păstrează timp îndelungat.
Echilibru corporal bun şi imunitate de fier
Orice dans îţi impune să adopţi o postură corectă a corpului şi să adopţi diferite mişcări în funcţie de ritmul melodiilor. În felul aceasta musculatura ta va lucra în timp ce tu te vei distra, poziţia corporală va avea de câştigat, iar sistemul tău imunitar va fi îmbunătăţit mai ales că dansul ajută la creşterea numărului de leucocite şi o activitate mai rapidă a anticorpilor pentru a repara problemele apărute. În timpul dansului temperatura internă a corpului va creşte, în felul acesta va preveni dezvoltarea bacteriilor.
Deci, de ce mai aştepţi? Dă drumul la muzica preferată şi bucură-te de sănătate prin mişcare. Ai grijă de psihicul şi de corpul tău într-un mod util şi plăcut.