Cele mai bune remedii pentru mătreaţă
Clătirea părului cu oţet
După ce te speli pe cap, îţi poţi clăti părul cu oţet din mere dizolvat în puţină apă. Are acţiune antibacteriană şi antifungică. Nu îţi face griji în priviţa mirosului, căci va dispărea.
Bicarbonat de sodiu
Pentru înlăturarea mătreţii poţi folosi şi bicarbonat de sodiu. Amesteci o lingură de bicarbonat cu două căni de apă şi te speli pe cap, masând uşor rădăcina. Apoi îţi clăteşti părul cu apă călduţă.
Ulei de cocos
Ca să alungi mătreaţa, poţi folosi şi ulei de susan sau de cocos. Îţi masezi scalpul apăsând uşor, după care laşi să acţioneze 10-15 minute. Te speli cu şampon, ideal cu unul dermatocosmetic, contra mătreţii.
Şampon dermatocosmetic Indicată este şi utilizarea unui şampon dermatocosmetic. Ideal este unul care să conţină sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are în cazul mătreţii, încetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuând şi chiar stopând formarea mătreţii. Este recomandată şi folosirea alternativă a produselor speciale cu cele obişnuite. Aşadar, după câteva luni de folosirea unui şampon împotriva mătreţii, acesta nu va mai avea rezultatul scontat, deoarece pielea ta se obişnuieşte cu ingredientul activ al şamponului şi nu mai răspunde la el. Dermatita seboreică poate fi cauza
Mătreaţa, însoţită de mâncărimi şi zone înroşite ale scalpului poate fi o consecinţă a dermatitei seboreice. În aceste cazuri, este bine să mergi la medicul dermatolog. Se recomandă un şampon antifungic.