Ce presupune igiena limbii sănătoase?

1 2 jpg jpeg

La nivelul danturii te poţi confrunta cu tartru, carii sau chiar probleme gingivale, sensibilitate ce poate favoriza apariţia paradontozei. Însă la nivelul limbii poţi observa o consistenţă albicioasă, cunoscută şi sub denumirea de leucoplazie.

Aceasta reprezintă o coloraţia albă integral sau doar pe alocuri a limbii. L

Curăţarea limbii se face periodic

Dacă pentru a-ţi reîmprospăta respiraţia poţi să apelezi la apa de gură sau a garagara cu bicarbonat, când vine vorba de igiena limbii poţi să foloseşti o spatulă.

În momentul în care observi la suprafaţa limbii un înveliş alb sau le observi pe interiorul obrajilor sau chiar a gingiilor, nu mai ezita şi i-a măsuri.

Deşi se pot curăţa uşor în unele cazuri, există şi posibilitatea mare de recidivă mai ales dacă eşti consumator de tutun sau alcool.

Semnele igienii orale precare

1 2 jpg jpeg

Atunci când la nivelul limbii se acumulează acel înveliş albicios mai mult ca sigur vei începe să te confrunţi cu probleme precum salivă în exces, halenă, durere la nivelul gâtului.

Nici vărsăturile sau inflamarea amigdaleleor nu sunt de trecut cu vederea.

La orice simptom anormal apare nu ezita să mergi la medicul specialist.

Află cum să îţi menţii mai uşor dantura sănătoasă AICI

Scorţişoara şi pătrunjel menţin sănătatea orală

1 2 jpg jpeg

Ambele produse sunt naturiste, sănătoase şi le poţi folosi cu uşurinţă. Atât pătrunjelul cât şi scorţişoara te ajută să îţi menţii respiraţia proaspătă, să elimini bacteriile mai ales de la nivelul gingival dar şi să îţi cureţi dantura.

Datorită conţinutului de calciu, pătrunjelul te ajută să îţi întăreşti dantura, deci nu îl ocoli.

Şi zeama de lămâie îţi poate fi de un real folos mai ales dacă te confrunţi cu halena. Alege să îţi clăteşti gura dimineaţa cu apă şi zeama de la o lămâie.