Cât de util este siropul de ridiche

2 jpg jpeg

Datorită cantităţii mari de nutrimenţi şi de antioxidanţi puternici de care se bucură ridichea neagră, a devenit un adevărat remediu în numeroase afectiuni, mai ales împotriva afecţiunilor sezonului rece.

Ridichea neagră stimulează funcţia normală a ficatului, oferind un adevărat efect antioxidant şi detoxifiant organismului. Vitamina B1 care se regăseşte într-o cantitate considerabilă, împreună cu calciul şi magneziu contribuie la formarea secreţiei hepatice a bilei.

Cel mai bun remediu împotriva răcelii

Unul dintre cele mai vechi remedii pentru răceală sau tuse este sucul de ridiche neagră. Uşor de făcut, plin de vitamine şi cu un gust bun, este tot ce ai nevoie pentru a te pune pe picioare.

Iar dacă te confrunţi cu probleme cardiovasculare, acesta te ajută să îţi menţii tensiunea arterială în limite normale.

Fiind extrem de bogată în fibre, ridichea este indicată şi pentru prevenirea indigestiei sau a senzaţiei de balonare. Având în compoziţia ei rafanină, această substanţă ajută foarte mult la menţinerea în cote normale a hormonului secretat de glanda tiroidă, ajutând astfel la tratarea hipertiroidismului.

Află care sunt legumele vindecătoare AICI

Un aliat pentru silueta ta

2 jpg jpeg

Printre calităţile ridichei negre se regăseşte şi capacitatea sa de a stimula cantitatea de oxigen din sânge, în felul acesta protejând celulele roşii, fiind eficientă uneori chiar şi în ameliorarea hepatitei.

Pentru că are foarte puţine calorii, grăsimi şi colesterol, însă în acelaşi timp este bogată în fibre dar şi în apă, acest aspect ajută la inhibarea senzaţiei de foame, furnizând totodată o cantitate bună de energie organismului.

Deci este un aliment indicat a se consuma chiar şi în timpul dietelor pentru a scăpa de surplusul de kilograme.

Cum se prepară siropul?

2 jpg jpeg

Cea mai sănătoasă combinaţie este să înlocuieşti zahărul cu mierea de albine naturală şi astfel vei obţine un remediu şi mai puternic pentru a-ţi stimula imunitatea.

Tot ce ai nevoie este de o ridiche neagră de dimensiune medie şi 2-3 linguri de miere de albine.

În cazul în care te confrunţi cu problema insomniei sau a sinusurilor înfundate poţi să înlocuieşti mierea de albine cu mierea de tei.

Curăţă ridichea de coajă, spal-o bine cu apă rece şi absoarbe restul de apă cu un prosop. Fă un capac în partea de sus şi scoate din miezul ridichei. În spaţiul format toarnă mierea şi lasă aşa peste noapte la macerat.

Dimineaţa, siropul format este gata pentru a fi consumat şi pentru a te pune pe picioare. Repetă operaţiunea folosind aceiaşi ridiche sau alta după cum doreşti.

Miezul scos din ridiche poţi să îl adaugi în salate la fel ca şi ridichea folosită în sine. După 2-3 zile vei fi ca nou, departe de răceală, tuse sau orice fel de afecţiune specifică mai ales sezonului rece.