Aşa vei avea mai multă energie şi te vei concentra mai bine!
Nu trebuie să fii sportiv de performanţă pentru a avea o rezistenţă bună în faţa bolilor sau a sarcinilor multiple din decursul unei zile încărcate.
Anumite probleme de sănătate precum diabetul, surplusul de kilograme, cancerul sau lipsa somnului bun, stresul sau consumul de alcool pot să contribuie la imunitatea ta scăzută şi la lipsa de energie.
Înainte de toate asigură-te că bei suficentă apă, adesea deshidratarea este un fenomen greu de suportat de către organismul tău, iar dacă acest fenomen vine la pachet şi cu sedimentarismul, nu e de mirare lipsa ta de energie şi de focusare.
Uleiul de cocos creşte imunitatea
Des întâlnit mai ales în tratamentele naturiste de înfrumuseţare, uleiul din nucă de cocos extra-virgin este un tratament inedit pentru creşterea imunităţii, a energiei dar şi un bun protector pentru inima ta.
Grăsimile sănătoase pe care le conţine, se digeră repede şi se tranformă în energie ce îţi lipseşte.
Astfel se recomandă 1-2 linguriţe din acest produs în fiecare zi şi vei uita ce înseamnă să fii fără energie pe tot parcursul zilei.
Nici ceaiul verde nu este de evitat, el te ajută să restabileşti imediat nivelul energetic al corpului tău, să te odihneşti mai bine şi să ai un randament corespunzător atuci când faci sport.
Atenţie însă să nu depăşeşti doza maximă de 2 căni pe zi.
Turmenicul previne epuizarea psihică
Turmenicul are ca principală substanţă activă curcumina, un aliat natural ce te va ajuta să îţi recapeţi energia şi să repare celulele musculare afectate în urma eforturilor mari depuse.
Clocoteşte o cană de lapte şia poi adaugă o linguriţă de turmenic în ea, acoperă şi ami lasă la fiert 5 minute.
La final după ce s-a mai răcit adaugă puţină miere dacă vrei un gust mai dulceag şi consumă-l mai ales dacă ai nevoie de energie sau după un efort intens.
Poţi de asemenea să adaugi turmenic în fresh-uri sau smoothie-uri.
Află cum îţi poţi menţine bronzul mai mult timp AICI
Concentrează-te pe respiraţie
Încearcă să respiri din diafragmă, să te concentrezi pe o respiraţie corectă, în felul acesta vei creşte nivelul de oxigen din sânge şi vei creşte nivelul de energie. Înspiră profund pe nas şi apoi expiră profund pe gură, practică acest exerciţiu ori de câte ori ai ocazia, înclusiv atunci când eşti la birou şi eşti stresat.
Nici alimentele bogate în magneziu nu sunt de evitat, mai ales dacă vorbim despre avocado, legume de culoarea verde închis, banane, ciocolată neagră.
Nu uita de hidratare
Deshidratarea apare în momentul în care procentul de apă din organism scade sub pragul de 60-70% din greutatea corporală, astfel apare şi nivelul scăzut de energie, oboseala musculară şi dificultăţi de concentrare.
Un consum ridicat de alcool şi cofeină va contribui la deshidratarea ta, alege să introduci cât mai multe supe şi sucuri naturale în alimentaţia ta. Nu evita să faci mişcare ori de câte ori ai ocazia, fie că este vorba despre mers pe jos două staţii de autobuz, fie despre 30 de minute de cardio sau chiar o oră la sală.