5 legume contra tusei
Ridichea neagră
Cunoscută de pe vremea bunicilor, ridichea neagra face minuni contra tusei şi ajută şi la calmarea gâtului inflamat. Acest lucru se datorează proprietăţilor antitusive.
Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi pui în locul respectiv câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte 3-4 linguriţe pe zi, până când scapi de tuse.
Usturoiul
Este folosit din vremuri străvechi pentru tratarea simptomelor tusei, cât şi a infecţiilor din corp. Conţine alicină, o substanţă care acţionează ca un antibiotic. Grăbeşte vindecarea răcelilo, a virozelor respiratorii şi a gripei, ceea ce înseamnă că te ajută să scapi mai repede şi de tuse.
Hreanul Cu un conţinut important de săruri minerale şi uleuri volatile, hreanul este un bun leac contra tusei. De asemenea, este un bun expectorant. Amesteci o linguriţă de hrean ras cu o lingură de ceapă rasă şi torni 300 ml de apă fierbinte. Amesteci bine, după care pui 2-3 linguriţe de miere. Laşi să se răcească, apoi iei din acest sirop câte 2 linguriţe, de 3-4 ori pe zi.
Ştiai că este utilă contra tusei şi ceapa, sub formă de ceai? Fierbi o ceapă medie la foc mic, iar după primul clocot o iei de pe foc. Când ajunge la temperatura camerei, pui o lingură de miere. Bei câte o cană, de 2 ori pe zi. Şi legumele cu frunze verzi sunt de ajutor, pentru că au vitamina C, grăbind vindecarea răcelilor.
Tusea uscată poate fi vindecată mai uşor cu ajutorul morcovilor. Sunt legume bogate în vitamine şi minerale, în special vitamina A, grăbind vindecarea infecţiilor. Mănânci morcov crud, ras, sub formă de salată. De asemenea, poţi să bei câte un pahar cu suc de mocov proaspăt.