Ştii ce plante îţi sunt aliaţi în lupta cu cistita?

2 ceai de soc jpg jpeg

Minimum 2 litri de lichide pe zi, care să îndepărteze bacteriile ajunse până în uretră şi remedii naturiste, blânde, cu efecte antiiflamatorii şi antibacteriene ajută la ameliorarea simptomelor cistitei şi grăbesc vindecarea. Iată care sunt ajutoarele din natură pe care te poţi baza.

Ceaiul de soc, de patru ori pe zi. Este unul dintre leacurile eficiente împotriva infecţiilor urinare pentru că socul măreşte dieureza, adică volumul de urină secretat de rinichi, curăţând în acest fel bacteriile de la nivelul uretrei şi vezicii urinare. Într-o cană, pui două linguriţe de plantă uscată şi mărunţită peste care torni apă fierbinte. Laşi la infuzat 5-10 minute şi urmezi cura cel puţin 20 de zile. Când ceaiul este rece, îl poţi îndulci cu miere. Ai rezultate foarte bune dacă bei zilnic 4 căni de ceai de soc pe zi.

Tinctură de merişor pentru 10 zile. Substanţa specială pe care o conţine merişorul, utilă împotriva infecţiilor urinare este arbutina. La nivelul vezicii urinare ea are efecte antibacteriene, de aceea extractele standardizate de arbutină sunt prezente în multe preparate farmaceutice destinate combaterii infecţiilor urinare. Tinctura de merişor se prepare din 20 de linguri de fructe uscate. Acestea se macină şi se amestecă într-un vas ceramic cu 500 ml alcool alimentar de 50 de grade. Preparatul se lasa la macerat 2 săptămâni, în sticle închise la culoare, după care se filtreaza şi se păstrează la frigider.

De asemnea, util este şi decoctul de merişor, pentru care ai nevoie de o linguriţă de frunze şi 250 ml de apă rece. Se pune  amestecul la fiert, apoi se strecoară şi se bea decoctul călduţ.

Ghimple are efect diuretic. Decoctul de ghimpe se ia în cure de aproximativ 3 luni, câte 2 căni în fiecare zi. Se obţine dintr-o linguriţă de plantă peste care se toarnă o cană cu apă fiartă şi răcită. Decoctul astfel obţinut se bea cu o jumătate de oră înainte de masă. Ceaiul de mătase de porumb vitaminizează. Similar altor ceaiuri care ajută la stimularea diurezei, ceaiul de mătase de porumb contribuie la eliminarea bacteriilor prin creşterea volumului de urină şi „spălarea” lor din organism. Trebuie să ştii că mătasea de porumb aduce şi un plus de vitamine organismului, vitaminele C, B6, E şi elemente precum potasiu şi săruri de calciu, de ajutor în afecţiuni precum litiaza renală. Infuzia o prepari din 250 ml de apă şi o linguriţă de plantă. Afinele ucid bacteriile. Infuzia de afine este un remediu natural, bun la gust cu efect antimicrobian. Se prepară din 250 ml de apă şi 20 g de frunze de afin: apa fiartă se toarnă peste frunze, se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă trei căni infuzie pe zi, înaintea fiecărei mese principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin trei săptămâni.