Volbura tratează problemele cu bila

1 2 jpg jpeg

Este uşor de recunoscut după florile sale albe sau uşor roz, sub formă de pâlnie şi fără miros. Conţine vitamina C, dar şi alte substanţe:, cum ar fi calciu, tanini (cu puternic rol detoxifiant) şi convolvulina (cu efect laxativ).

Decoctul stimulează bila

Alimentaţia bogată în grăsimi, stresul şi odihna insuficientă sunt principalele cauze care perturbă activitatea vezicii biliare. Ea este forţată să secrete mai multă bilă pentru a stimula digestia şi din acest motiv, după un timp, oboseşte.

Se instalează astfel stările de greaţă, balonarea şi durerea în partea dreaptă a abdomenului. Înainte de a apela la medicamentele clasice, încearcă remediile naturale pe bază de volbură, cum ar fi decoctul.

Cum se prepară: Mărunţeşte 10 linguri de plantă uscată şi fierbe-le 30 de minute într-un litru de apă, la foc mic. Filtrează şi lasă să se răcească. Bea câte o cană de decoct pe zi, cu înghiţituri mici, în special după o masă principală.

Tinctura alină neplăcerile digestive

Pentru ameliorarea simptomelor neplăcute precum balonarea, constipaţia, crampele abdominale, hiperaciditatea gastrică şi ficatul gras este recomandată tinctura de volbură.

: Ai nevoie de 40 g de volbură mărunţită, care se pune la macerat în 200 ml de alcool. Ţii recipientul 10 zile, într-un loc ferit de razele soarelui, şi-l agiţi de 3-4 ori pe zi. Filtrezi şi-l mai ţii 7 zile la frigider pentru a se limpezi. Torni tinctura într-un alt flacon, fără reziduurile de pe fundul vasului. Păstrezi în sticlă, prevăzută cu picurător. Se administrează câte 3 linguri pe zi, după mesele principale.

Bine de ştiut. În combinaţie cu zeama de cartofi, ceaiul de volbură este un remediu eficient împotriva ulcerului stomacal.

Frunzele verzi, bune de pus pe rană

Pentru că au efect astringent şi opresc în timp scurt sângerarea, frunzele verzi de volbură sunt recomandate pentru grăbirea vindecării rănilor superficiale.

: Frunzele se spală sub un jet de apă rece şi se opăresc câteva secunde. Le toci cât mai mărunt şi le aplici pe rană pentru 10-15 minute. Aceste comprese pot fi folosite şi pe furunculi şi arsuri uşoare.

Calmează tusea

Dacă tusea seacă nu-ţi dă pace, poţi încerca un tratament naturist pe bază de frunze uscate de volbură. De asemenea, tulpina acestei plante grăbeşte vindecare răcelilor. Pentru acest lucru, fierbi 4-5 tulpini în 500 ml de apă 5 minute şi torni în apa din cadă. Repeţi tratamentul 3 seri la rând.

Cu se prepară: 4 mâini de frunze uscate de volbură se râşnesc iar pudra obţinută se pune într-un vas care se închide etanş. Amesteci 1 linguriţă de pudră cu o linguriţă de miere şi iei pe stomacul gol dimineaţa, înainte de masă.