VIDEO: Cum alini simptomele menopauzei cu remedii verzi
Ca să scapi sau să reduci simptomele menopauzei fugi la magazinul naturist şi refă stocul de ierburi vindecătoare. Ai grijă să ai mereu în casă plante precum coada-şoricelului, pelin, arnică, păducel, sunătoare, rozmarin, valeriană şi talpa gâştii.
Dacă faci un ceai din toate acestea sigur nu vei mai resimţi aşa de tare efectele bufeurilor supărătoare. De asemenea, ceaiurile din plante reduc starea de slăbiciune şi depresiile uşoare. Şi asupra durerilor în piept şi a palpitaţiilor au efect plantele.
Aşa scapi de tulburările circulatorii
Menopauza se instalează la pachet cu tulburări circulatorii. Dar pentru acestea există o infuzie specială de leac. Pentru preparare ai nevoie de flori şi frunze de păducel (20 g), talpa gâştii (20 g), frunze de mentă (30 g), fructe de anason (10 g) şi rădăcină de valeriană (20 g).
Fă o infuzie din două linguri amestec de plante la o jumătate de litru de apă. Prima cană se bea dimineaţa, cât de fierbinte, iar a doua cană seara, înainte de culcare. Recomandabil este ca lichidul să fie îndulcit uşor cu miere şi savurat înghiţitură cu înghiţitură, pentru ca efectul să fie mai puternic.
Infuzia cu pelin calmează hormonii
În perioada premenopauzei şi a menopauzei hormonii sunt adesea acuzaţi de toate tulburările din corp.
Îngrăşarea, hipersensibilitatea, irascibilitatea şi chiar stările de leşin au toate o singură cauză: jocul nebunesc al hormonilor.
Pentru a-i calma, poţi face o infuzie din flori de salcâm (20 g), flori de soc (20 g), pelin (10 g), rădăcină de lemn dulce (20 g), rădăcină de cerenţel (20 g) şi boabe de ienupăr (10 g).
Mai întâi pui la macerat timp de trei ore o lingură de plante într-o cană cu apă de 250 ml. Apoi fierbe amestecul timp de cinci minute şi lasă apoi să stea zece minute, după care se filtrează.
Se beau trei căni de ceai pe zi. Este de preferat să nu se depăşească 1 litru de infuzie pe zi, pentru că pot apărea reacţii adverse cum sunt tremurături, ameţeală şi stare de leşin.
Ce spune specialistul
Dr. Ruxandra Constantina
medic specialist apifitoterapie
http://www.drconstantinaruxandra.ro/
Clinica Medas, Bucureşti
Este foarte important să prevenim instalarea menopauzei premature sau apariţia complicaţiilor grave ale menopauzei, cum sunt osteoporoza, bolile cardiovasculare şi depresia prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi prin evitarea unor obiceiuri nesănătoase. Consumul crescut de alcool, fumatul, curele drastice de slăbire repetate, produsele de tip fast-food, băuturile aditivate din comerţ pot favoriza tulburările menopauzei: bufeuri, iritabilitate, agitaţie, roşeaţă a pielii.
Preparatele pe bază de salvie, creţişoară, traista-ciobanului, mărar şi lemn-dulce ajută la diminuarea bufeurilor şi transpiraţiilor. Se pot utiliza şi extracte din Angelica sinensis, cu rol de stimulare a secreţiei hormonale.
Află mai multe despre schimbările provocate de menopauză aici