VIDEO: Cele mai bune leacuri pentru hepatită
În cele mai multe cazuri, hepatita virală are o evoluţie prelungită, iar bolnavul trebuie să respecte tratamentul şi regimul alimentar prescrise de medic. În paralel cu acestea, fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă şi câteva remedii naturiste foarte utile pentru această afecţiune. Cura cu armurariu Fructele de armurariu se folosesc sub formă de pulbere, care se administrează sublingual (o linguriţă de pulbere se ia dimineaţa, pe stomacul gol şi se ţine sub limbă până se topeşte).
De asemenea, din pulberea plantei se prepară şi o infuzie cu efecte benefice pentru ficatul bolnav: aceasta se obţine dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe măcinate şi o cană de 250 ml cu apă fierbinte; se infuzează 10 minute. Zilnic, se consumă două căni. Prima se consumă înainte de micul dejun şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 de minute.
A doua cană se bea în două etape: o jumătate de cană după masa de prânz, cealaltă jumătate, după masa de seară. Cura durează 14 zile, iar după o pauză de şapte zile, aceasta se poate repeta. Fructele de armurariu conţin silimarină, indispensabilă în tratamentul acestei afecţiuni. Ceaiul acesta protejează şi reface celula hepatică.
Cu rezultate foarte bune în terapia hepatitei cronice, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă un decoct preparat din umătoarele plante: fructe de ienupăr (5 g pulbere), armurariu (20 g pulbere), cătină albă (15 g), flori de sulfină (5 g), turiţă mare (5 g), genţiană (10 g), mătase de porumb (5 g). Decoctul se prepară din 4 g de amestec la 100 ml de apă. Se beau câte două căni pe zi, timp de 21 de zile.
Se recomandă şi consumul de miere de albine, în medie, 100 g pe zi, în mai multe prize, înaintea meselor principale. De asemenea, în paralel, se mai recomandă consumul a trei linguriţe de polen, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 30 de zile.
Tratamentul se repetă după 60 de zile. Terapia cu lăptişor de matcă pur, asociată acestor produse ale stupului, hrăneşte ficatul şi combate distrugerea celulelor hepatice.
Sucurile obţinute din ţelină, morcovi, rădăcină şi frunze de pătrunjel, sfeclă roşie şi salată verde au un efect antiviral şi de drenaj intens. Se prepară un amestec, cu câte 50 ml din fiecare suc, care se bea dimineaţa, înainte de micul dejun.