VIDEO: Alungă stresul cu ajutoare din natură

1 2 jpg jpeg

Menta combate oboseala

Renumită pentru parfumul său îmbietor, menta este un remediu excelent în combaterea oboselii şi a stării de încordare.Tocmai de aceea, o ceşcuţă de ceai de mentă în timpul zilei poate face minuni. Specialiştii însă recomandă ceaiul de mentă şi seara, înainte de culcare, deoarece combate insomnia şi asigură un somn liniştit.

Pentru a obţine efecte maxime, ceaiul trebuie să fie concentrat şi, prin urmare, se recomandă două pliculeţe de plantă la o cană de apă. De asemenea, se mai pot unge tâmplele cu ulei de mentă sau se poate face aromaterapie, deoarece planta calmează durerile de cap. De asemenea, frunzuliţele de mentă pot fi puse în apa de baie, pentru a detensiona organismul.

Teiul induce somnul

Pe bună dreptate, teiul este cunoscut sub numele de „copacul uitării”. Aceasta deoarece, în concentraţii mari, induce somnul.

Prin urmare, este cel mai bun „antidot” împotriva insomniei şi, prin urmare, trebuie evitat consumul lui în timpul zilei. Se foloseşte doar sub formă de ceai. În acest sens, patru flori de tei se pun într-o cană de apă fierbinte.

După ce se infuzează un sfert de oră, se poate pune şi un strop de lapte, care îi va da un gust mai bun. Ceaiul de tei nu trebuie administrat copiilor.

Florile de hamei au efect calmant

De la hamei, considerat regele plantelor antistres, se folosesc florile, care au aspectul unor conuri. Rolul lor este de a induce starea de calm şi de relaxare, datorită efectului sedativ.

Se folosesc sub formă de infuzie, care se prepară dintr-un pumn de plantă la 200 ml apă clocotită. După zece minute, infuzia se strecoară. Se bea înainte de mesele principale.

Valeriana alungă depresia

Cunoscută în popor sub numele de odolean, valeriana este un calmant puternic, care te poate ajuta să treci mai uşor peste perioadele tensionate.

Se recomandă atunci când stresul este însoţit de stări de depresie. Astfel, în fiecare dimineaţă şi seară, înainte de culcare, se ia câte o linguriţă de pul-bere de plantă.

Iar pentru a fi înghiţită mai uşor, se poate administra în combinaţie cu iaurt. Efectul apare în maximum o oră. De asemenea, tinctura de valeriană îmbunătăţeşte calitatea somnului.

Levănţica elimină stările de panică

Oboseala cronică, stările de panică şi de încordare sunt câteva dintre efectele stresului, care pot fi ameliorate cu ajutorul unui ceai de levănţică. Deoarece are un gust amar, nu se recomandă folosirea în stare naturală, ci doar sub formă de tinctură.

Dacă se administrează intern, trebuie combinată cu puţină miere de albine. Extern, se poate pune în apa de baie, şi nu direct pe piele, deoarece pot apărea iritaţii. De asemenea, pentru a adormi mai uşor, înainte de somn poţi arde în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de levănţică.

Click! de la cititori

Cel mai bine mă relaxez atunci când beau un ceai de mentă, în care adaug câteva picături de tinctură de lavandă. Efectul este garantat! Violeta Harbuz, Paşcani