VIDEO: Afecţiuni tratate cu ajutorul păpădiei

1 2 jpg jpeg

Fie că este administrată sub formă de ceai sau de tinctură, păpădia este recomandată în caz de gastrită, dischinezii biliare, obezitate, tulburări intestinale, gută, reumatism, insuficienţă renală cronică, anemie, constipaţie, varice şi hemoroizi.

Menţine densitatea osoasă

De asemenea, planta menţine densitatea osoasă şi asigură buna creştere a oaselor, întrucât este o sursă importantă de calciu şi vitamina C.

Reduce efectele negative ale radicalilor liberi

Frunzele de păpădie conţin cantităţi mari de antioxidanţi, substanţe care au un rol important în reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi. Mai exact, păpădia previne apariţia unor boli grave, precum cancer, boli de inimă şi alte afecţiuni cronice.

Scade presiunea arterială

Întrucât este un diuretic natural, păpădia are proprietatea de a reduce presiune arterială, reducând astfel riscul bolilor de inimă. În plus, specialiştii susţin că potasiul şi fibrele din compoziţia plantei au şi ele un rol important în menţinerea în limite normale a tensiunii arteriale.

Curăţă ficatul de toxine

Datorită proprietăţilor sale diuretice, păpădia ajută la eliminarea toxinelor din ficat. În plus, compuşii din compoziţia plantei cresc producţia de bilă, stimulând digestia, iar antioxidanţii, precum vitamina C şi luteolină ajută la buna funcţionare a ficatului.

Reduce simptomele diabetului

Pe lângă faptul că stimulează producţia de insulină la nivelul pancreasului, păpădia curăţă organismul de excesul de zahăr şi grăsimi prin urină.