Vâscul, planta care aduce belşug în casă şi te vindecă de boli

Vâscul este o plantă semiparazită, înaltă de 30-60 cm. Creşte pe ramurile arborilor, având aspectul unor tufe rămuroase. Tulpina este scurtă, cilindrică şi groasă, ramificată din 2 în 2, îngroşată la noduri, de unde se rupe foarte uşor, de culoare galben-verzui, uneori galben-cenuşie.
Frunzele sunt lipsite de peţioli, de culoare verzuie-galbenă, groase şi pieloase la pipăit, ovale, mai late la vârf decât la bază, cu vârful rotunjit. Fructele sunt de forma rotundă, la început de culoare verde, apoi albă, aşezate câte 2-3 la un loc, prezentând 2 seminţe acoperite cu o substanţă cleioasă.
Există câţiva compuşi activi care îi conferă vâscului proprietăţi medicinale de necontestat: viscotoxinele, beta amirina şi derivaţi ai acidului oleanolic, evercetina, acidul viscic (cu puternică acţiune antitumorală), derivaţii de colină şi alcaloizii.
Preparatele pe bază de vâsc au acţiune vasodilatatoarere, hipotensivă şi bradicardiantă, scad tensiunea arterială şi reduc ritmul cardiac, efect cardiotonic, calmează inima agitată, antispasmotic, acţiune antitumorală, hemostatică.
Iată care sunt beneficiile acestei plante pentru sănătate:
1. Reglează ritmul cardiac şi tensiunea arterială
Vâscul încetineşte şi stabilizează ritmul cardiac excesiv şi dilată arterele, prin reducerea tensiunii arteriale. Acesta acţionează în mod direct asupra nervului pentru a reduce frecvenţa cardiacă în timp ce conduce la consolidarea pereţilor capilarelor periferice.
Zilnic se beau 3 căni de ceai rece, care va normaliza circulaţia sângelui, activitatea inimii, va îndepărta senzaţia de moleşeală, iar persoana în cauză va avea o putere mai mare de muncă.
O dată pe an se face o cură cu ceai: timp de 3 săptămâni se beau 3 căni de ceai /zi, timp de 2 săptămâni se beau 2 căni de ceai/ zi şi apoi o săptămână se bea o cană de ceai/ zi.
Acest tratament echilibrează tensiunea arterială şi circulaţia sângelui. Pentru ateroscleroză, ischemie cardiacă, hipertensiune, palpitaţii se recomandă un tratament cu tinctură-2 linguriţe înainte de fiecare masă, timp îndelungat, cel puţin o lună.
Pentru tratamentul hipertensiunii se mai foloseşte următoarea schemă: în prima săptămână se bea zilnic câte o cană de infuzie în două reprize, în a doua săptămână câte 2 căni pe zi, iar în cea de-a 3-a săptămână câte 3 căni pe zi.
Începând cu săptămâna a 4-a se inversează dozajul: se scade câte o cană pe zi, până se ajunge la o singură cană şi se ţine timp de un an. Tratamentul va fi însoţit de consumarea de usturoi. Citeşte mai departe ca să afli cum poţi folosi vâscul în diferite TRATAMENTE NATURISTE