Uleiurile esenţiale întreţin frumuseţea şi sănătatea
Fiecare tip de ulei esential are propriile sale beneficii terapeutice. Uleiurile esenţiale pure se pot folosi atât în aromaterapie cât şi în aplicaţii cosmetic.
Nu se aplică pe
în stare pură, ci diluate în ulei vegetal sau ca ingredient în baze şi preparate cosmetice. Acest lucru face pielea permeabilă fără a provoca iritaţii sau arsuri. Oricare dintre uleiurile vegetale uşoare pe care le înghiţi le poţi aplica şi pe piele.
Pentru a prepara un ulei de masaj, adaugă 2 picături de ulei esenţial la 5 ml de ulei de bază sau la 5 ml de cremă sau loţiune. Pentru copii, adaugă o picătură de ulei esenţial la 10 ml de ulei de bază sau cremă.
Arborele de ceai este cunoscut pentru capacitatea sa de a vindeca răni şi pentru proprietăţile sale antiseptice. Acesta este eficient în tratarea unor afecţiuni precum infecţiile bacteriene, acneea, varicela, dureri ale urechii. Calmează înţepăturile de insecte, durerile, arsurile solare şi întăreşte sistemul imunitar.
Există şi alte utilizări casnice şi cosmetice ale uleiului din arbore de ceai. Acesta poate fi utilizat ca loţiune antiacneică, deodorant natural, soluţie contra insectelor, precum şi soluţie de curăţare pentru casă.
Cuişoarele sunt bune pentru durerile de dinţi, astfel, este folosit în practica stomatologică datorită efectului analgezic pronunţat. Fiind un puternic tonic energetic, uleiul de cuisoare posedă şi un puternic efect de tonizare generală. Luptă cu tensiunea şi spasmele, şi are efect antibacterial şi antiviral.
Eucaliptul are o influenţă puternică asupra respiraţiei şi poate fi utilizat împotriva afecţiunilor respiratorii de orice natură: răceli, guturai, tuse, alergii, bronşită, gripă, infecţiile gâtului, astm, probleme ale sinusurilor. De asemenea, este bun pentru masaje sau în baie pentru probleme musculare.
Iarba lămâioasă reface rezistenţa corpului la oboseală şi este bună la baie pentru picioarele obosite. De asemenea, este eficientă împotriva insectelor.
O picătură de romaniţă în baia copilului linişteşte micuţul irascibil înainte de culcare. Se poate folosi sub formă de ceai, pentru dereglări digestive. De asemenea, romaniţa este bună pentru iritaţiile de piele.
Nu înghiţi uleiuri esenţiale şi nu le aplica nediluate pe piele pentru că pot provoca iritaţii.