Uleiul de mărar previne infecţiile şi constipaţia

1 2 jpg jpeg

Reduce spasmele

Contracţiile abdominale sunt neplăcute şi pot deveni chiar dureroase. Provocate frecvent de gazele intestinale, constipaţie sau deshidratare, spasmele pot fi uşurate cu ajutorul uleiului de mărar. Pe lângă proprietăţile carminative şi antispastice, uleiul facilitează digestia şi peristaltismul. De asemenea, acţionează şi ca antiiflamator asupra hemoroizilor. Într-o linguriţă de miere se pun 2-4 picături de ulei de mărar şi se iau de 2 ori pe zi.

Previne şi tratează infecţiile

Adăugat la final în mâncărurile gătite, uleiul de mărar le prelungeşte durata, pentru că împiedică alterarea şi popularea lor cu microbi. Ingerat, uleiul de mărar contribuie la eliminarea infecţiilor din colon, tractul urinar şi rinichi, iar folosit extern, pe răni uşoare, protejează pielea de infecţii şi ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Stimulează lactaţia

Uleiul de mărar poate fi util femeilor care alăptează, prin stimularea lactaţiei şi îmbunătăţirea calităţii laptelui. Uleiul nu o ajută doar pe mamă, ci îi este de folos şi bebeluşului. Copiii alăptaţi suferă uneori de indigestie şi flatulenţă, iar proprietăţile carminative şi digestive ale uleiul de mărar ingerat de mamă, care este absorbit în laptele matern, îi ajută şi pe cei mici să nu mai aibă dureri de burtică.

Reduce anxietatea

Furia şi agitaţia pot fi calmate cu ajutorul uleiului de mărar, care linişteşte nervii şi induce realxare. În cazul în care anxietatea vine şi cu insomnii, uleiul de mărar luat seara contribuie şi la obţinerea unui somn liniştit. De asemenea, uleiul poate fi folosit ca antidepresiv în aromaterapie. Seara, înainte de culcare, se aprinde în dormitor o lampă de aromaterapie, în care se pun 3-5 picături de ulei de mărar la 50 ml apă şi se lasă aproximativ 1 oră.