Trifoiul roşu curăţă sângele

1 2 jpg jpeg

În acelaşi timp, trifoiul roşu oferă organismului minerale şi vitamine esenţiale: calciu, lecitină, crom, potasiu, magneziu, vitaminele A, E, C, B2 şi B3. În scop terapeutic sunt folosite florile, care ajută la eliminarea toxinelor.

Totodată, datorită conţinutului de cumarină, trifoiul roşu reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Alimentaţia nesănătoasă, care are un conţinut ridicat de grăsimi, duce, în timp la îngroşarea pereţilor arterelor, îngreunând circulaţia sangvină. Remediile pe bază de trifoi roşu te vor proteja de aceste probleme.

Cum prepari infuzia

Foarte eficientă este infuzia. Pui o linguriţă de flori de trifoi în 250 ml apă, iar când dă în clocot, iei de pe foc. Bei pe parcursul întregii zile. Faci cura timp de o lună de zile.

Poţi urma două-trei astfel de cure pe parcursul unui an. Este de ajutor şi pentru prevenirea plăcilor de aterom (depozite de colesterol şi alte substanţe care pot apărea pe pereţii arterelor).

Utile pentru purificarea sângelui sunt şi capsulele pe bază de trifoi roşu. Se recomandă câte 1 capsulă de 3 ori pe zi.

Ştiai că…

…graţie acţiunii diuretice, trifoiul roşu este de ajutor pentru eliminarea excesului de apă din organism?

…planta este un aliat de nădejde al femeilor, căci reduce simptomele menopauzei şi protejează oasele?

Maceratul la rece scade colesterolul „rău“

Un alt mod de administrare a trifoiului roşu este maceratul la rece, fiind de ajutor la scăderea nivelului de colesterol „rău“, responsabil pentru îngroşarea vaselor de sânge.

Pui 5-6 linguriţe de flori mărunţite într-un litru de apă şi laşi vasul la rece, timp de 8-9 ore. Remediul se administrează de trei ori pe zi.

Atenţie!

Trifoiul roşu este contraindicat femeilor însărcinate, deoarece creşte riscul producerii unui avort spontan.

Totodată, tratamentele cu trifoi nu sunt recomandate persoanelor care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece creşte riscul producerii de hemoragii.

Tinctura stimulează funcţiile ficatului

Un alt remediu care nu numai că ajută la purificarea sângelui, dar stimulează şi functiile ficatului este tincture de trifoi roşu. Are şi acţiune antibacteriană.

Se ia de 3 ori pe zi, câte o linguriţă dizolvată în jumătate de ceaşcă de apă, 2 săptămâni, între mese. O poţi cumpăra de la magazinele cu produse naturale. O poţi prepara din 50 g de flori de trifoi roşu, peste care torni 100 ml de alcool de 70 de grade. Laşi la macerat timp de 10 zile, într-un loc răcoros şi întunecos.

Sfat

Persoanele care suferă de tromboze pot apela la remediile pe bază de trifoi, căci planta are proprietăţi anticoagulante.