Tratează durerile de cap cu leacuri din natură

2 2 jpg jpeg

, numite şi ce faleee, pot apărea sub formă de migrene, dureri provocare de stările de tensiune şi dureri sub formă de ciorchine (de tip cluster).

De obicei, durerile de cap durează mai puţin de o oră sau până la câteva zile. Cu toate acestea, pot fi şi un simptom ale altor boli, unele dintre ele, destul de grave.

Ceaiul de salvie te poate scăpa de migrene. Planta este bogată în substanţe antiinflamatoare, are rol antiseptic şi antimicrobian, fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată, la 250 de ml de apă clocotită. Dacă durerile de cap sunt cauzate de răceală, infuzia se bea de 3 ori pe zi.

Dacă te doare capul atunci când eşti la muncă, de vină poate fi oboseala. Astfel, muşeţelul este un remediu excelent pentru a reduce nivelul stresului, al tensiunii şi al oboselii – principalii factori care declanşează migrenele. Ceaiul de muşeţel se prepară din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Se bea de 3 ori pe zi. De asemenea, planta reduce intensitatea şi frecvenţa durerilor de cap.

Menta are efect calmant în cazul durerilor de cap cauzate de infecţia sinusurilor. Un alt avantaj al acestei plante este că reduce simptomele care însoţesc migrena: ameţeli, greaţă, sensibilitate la lumină.

Ceaiul de mentă se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. De asemenea, specialiştii recomandă inhalaţiile cu mentă. Se pun 3-4 linguri de plantă la un litru de apă, se fierb şi se fac inhalaţii, maximum 5 minute.

Ceaiul de pelin este indicat pentru durerile de cap deasupra ochilor şi la nivelul frunţii. Se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă, la o ceaşcă cu apă clocotită. Ceaiul se bea rece, cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei.