Tratează constipaţia cu revent!

1 2 jpg jpeg

Deşi îşi are originile din N-E Chinei, rubarba căci aşa i se mai spune, creşte şi la noi în ţară. Este extrem de utilă în combaterea constipaţiei, pentru că este bogată în antrachinone şi derivaţii acestora. Mai conţine fibre, vitaminele B şi C, antioxidanţi dar şi calciu.

Pentru a beneficia de proprietăţile sale, fitoterapeuţii spun că este indicat să folosiţi rădăcina cât şi rizomii plantei (care provin din tulpina subterană acestei rădăcinoase). Frunza de revent nu se mănâncă pentru că este toxică!

O recunoşti după culoarea roz-roşiatică a tulpinei şi a frunzei verzi care parcă se aseamănă cu harta României. Creşte destul de înaltă, 1-2 m şi este bine să fie utilizat ca leac medicinal numai după ce au trecut 8 ani de la plantare.

Deşi este considerată a fi o legumă, ea este mai mult folosită drept fruct pentru a prepara o serie de prăjituri, spre exemplu plăcinta cu rubarbă. În funcţie de consum, are valori laxative sau purgative.

Sfat

Ceaiul din rădăcini de revent şi bea câte o cană în fiecare dimineaţă, neîndulcit, pentru a scăpa de constipaţie.

Uz intern şi extern

Pentru uz intern, reventul este utilizat sub mai multe forme: ca suc, infuzie, decoct sau tinctură tratând în afară de constipaţie şi diareea, bolile precum hepatita, atonia gastrică (o boală cronică a stomacului ce se caracterizează prin probleme de defecaţie).

Evident că pentru boli grave cum ar fi hepatita şi nu numai, nu trebuie să te bazezi doar pe tratamentul curativ pe bază de revent, el fiind un adjuvant, însă nu va înlocui sfatul medicului şi tratamentul indicat de el.

Folosită extern, rubarba ajută în ameliorarea simptomelor apărute în laringite, faringite, dar şi în situaţia când bolnavul suferă de arsuri. Dacă suferi de paradontoză poţi folosi o apă de gură pe bază de rubarbă.

Suc de revent

Ia câteva tulpini de revent proaspăt, taie-le cubuleţe, apoi pune-le la fiert. După aceasta, stoarce-le bine şi vei obţine un suc. Se bea cîte o lingură de suc simplu sau amestecat cu suc din morcov, de 2-3 ori pe zi. Unii îl îndulcesc cu miere, deşi sucul de rubarbă este dulce.

Combate anemia

Datorită vitaminelor B şi C, constituie un remediu benefic în cazul anemiei. Şi sărurile în combinaţie cu vitaminele respective ajută în tratarea afecţiunilor precum: dischinezia biliară, diareea, anorexia, dizenteria de tip cronic, dar ajută şi în remedierea problemelor cauzate de parazitozele intestinale.

Sfat

Pentru a remedia problema anemiei poţi consuma pulbere de revent (o găseşti la magazinele naturiste sau o poţi prepara acasă din tulpini şi rădăcini uscate de revent pe care le vei măcina). Se ia înaintea micului dejun dar şi inaintea cinei, fiind un stimulent digestiv dar şi un tonic pe măsură.

Laxativ

De asemenea, acest praf, care are la bază rubarba cea bogată în fibre, poate fi amestecat cu miere, obţinându-se un efect purgativ (eliminarea fecalelor din organism), dar şi vermifug (distrugerea viermilor intestinali).

Atenţie, pe termen lung poate provoca pierderi masive de apă şi potasiu, dezechilibrând organismul!

Contraindicaţii

Este interzis consumul de revent celor care suferă de constipaţie cronică, calculi renali, sindrom de colon iritabil, dar şi celor suferinzi de ulcer gastric sau duodenal. Gravidele, femeile care alăptează nu trebuie să o consume, dar nici copiii.

Ştiai că...

...decoctul din rădăcina de revent are o acţiune antibacteriană împotriva stafilococului auriu?