Tratamentul cu sirop de ridiche neagră, indicat contra răcelii
Este bogată în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, are un rol important în menţinerea sănătăţii organismului, mai ales în sezonul rece.
De asemenea,
este recomandată în litiază biliară, insuficienţă hepatică, în afecţiuni pulmonare, tuse, reumatism, artrită, astm bronşic, alergie şi în unele boli de piele.
Are acţiune depurativă şi energizantă, iar sub formă de sirop, curăţă ficatul şi rinichii de toxine, ajută la funcţionarea normală a intestinelor, a stomacului şi a vezicii biliare.
Ridichea neagră este recomandată în răceală şi gripă. Tratează tusea seacă, cât şi cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se ia o ridichie neagră şi se scobeşte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată, la 250 ml de apă clocotită, te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se filtrează şi se beau câte 2 căni pe zi.
Ridichea neagră detoxifică ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producţia şi fluxul bilei şi protejează ficatul şi vezica biliară de infecţii. Cei care doresc o mai bună funcţionare a ficatului este indicat să consume ridiche neagră cât mai des. Sucul de ridiche se obţine cu maşina de stors sucuri. Se iau câte 4-5 linguriţe pe zi.
Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii conţinuţi de ridiche scad nivelul colesterolului din sânge şi previn cancerul. De asemenea, ridichea scade riscul de a fi diagnosticat cu o boală cardiacă. Introducerea în alimentaţia de zi cu zi a ridichei contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.
Sucul de ridiche neagră întăreşte părul şi stimulează creşterea. Sucul de ridiche ajută la controlul secreşiei de sebum şi dă părului un aspect lucios şi ferm. Se rade o ridiche neagră şi se pune la fiert cu 2 pahare de apă, timp de 30 minute. Se răceşte, se amestecă cu un gălbenuş şi se aplică pe păr, 2 ore. Se clăteşte şi se spală cu şampon.