Tratamente naturiste, de ajutor în oreion

1 2 jpg jpeg

este o infecţie virală extrem de contagioasă ce începe cu o senzaţie generală de disconfort, urmată de o inflamare dureroasă a glandei salivare pe o parte a feţei.

În 70% din cazuri inflamaţia se extinde la cealaltă glandă. Perioada de incubaţie durează între 14 şi 21 de zile. Pacienţii sunt contagioşi 7 zile înainte şi 9 zile după apariţia primei inflamaţii.

Cea mai mare complicaţie este orhita – umflarea testiculelor, care apare la 25% dintre băieţii care se îmbolnăvesc de oreion şi poate degenera în infertilitate.

Până în prezent, nu s-a descoperit un tratament specific pentru infecţia virală, deoarece boala trece treptat, de la sine. Există, totuşi, anumite remedii naturale care te ajută să ameliorezi simptomele infecţiei.

Glandele inflamate pot fi ameliorate cu un amestec de turiţă, cimbru şi gălbenele. Se amestecă cantităţi egale de plante şi se prepară o infuzie (2 linguriţe plante la o cană cu apă clocotită). Se îndulceşte cu miere şi cu un vârf de praf de chili sau paprica.

De asemenea, poţi combate infecţia cu ceai de echinacea. Infuzia din balsam de lămâie sau sunătoarea poate fi utilizată extern, în comprese aplicate pe faţă şi pe gât, precum şi pentru spălarea glandelor umflate.

Muşeţelul şi levănţica au efect calmant şi ajută la eliminarea durerii.

Este dificil să asiguri copilului un aport caloric adecvat, de aceea, alimentele moi sau date prin mixer sunt cele mai bune. Este bine să dai copilului sucuri de legume diluate cu apă caldă, suc de mere sau pere, piure de morcovi sau cartofi, iaurt amestecat cu miere, sucuri din fructe proaspete, non-acide.

Sucul de ananas, bogat în enzima bromelaină, antiinflamator şi cu un conţinut natural ridicat de zaharuri, va fi de folos.

Totodată, omleta, orezul, pastele, cartofii piure, banalele, pot fi incluse în regimul alimentar.

În cazul copiilor care au fost diagnosticaţi cu oreion, se recomandă repaus la pat. De asemenea, în timpul episoadelor febrile, se va evita administrarea de aspirină.