Tratamente naturiste care te pun pe picioare după boală

1 2 jpg jpeg

Sfecla roşie

Datorită faptului că te remineralizează, sucul de sfeclă tonifică organismul, îţi creşte apetitul şi te ajută să te vindeci mai repede după gripe, răceli, perioade stresante. Pentru a obţine sucul,tTaie cubuleţe o sfeclă roşie şi trece-o printr-un storcător. Bea sucul în decurs de o jumătate de oră de la preparare. Ideal ar fi să bei câte o jumătate de pahar dimineaţa şi la prânz, înainte de masă, pe o perioadă de o lună. Remediul e indicat şi în boli de inimă şi hepatice.

Pelinul

Infuzia şi pulberea de pelin sunt recomante în convalescenţă, în astenie, boli de stomac sau de ficat, pentru combatarea durerilor de cap. Pulberea de pelin elimină slăbiciunea şi senzaţia de vertij apărute după o perioadă lungă de odihnă la pat. Ia o jumătate de linguriţă de pulbere înaintea meselor principale. Urmează cura 7 zile la rând. Dacă nu suporţi gustul amar al acestui leac, după ce-l iei, bea ceai de muşeţel cu miere

Lămâia

Ca să-ţi revii după boală ai nevoie de vitamina C, de protein, fier, calciu, potasiu. Lămâia le conţine şi-ţi ajută corpul să se revigoreze dacă ai avut bronşită, anemie, astenie, hepatită sau dacă suferi de diabet, astm, boli de inimă, artrită. Urmează o cură cu zeamă de lămâie timp de o lună. Bea în prima zi zeama unei lămâi, apoi, în fiecare zi până ajungi la a 15-a, creşte cantitatea de zeamă, adăugând sucul de la o jumătate de lămâie. Scade apoi treptat cantitatea până ajungi să bei zeama unei lămâi în ultima zi de cură.

Măceşele

Vitamina C îţi poţi lua şi din măceşe care cresc imunitatea în convalescenţă. Dacă te lupţi cu afecţiuni respiratorii, pregăteşte-ţi decoct de măceşe dintr-o linguriţă de măceşe şi 250 ml de apă. După ce dă în clocot, mai laşi pe foc 5 minute. Strecoară şi bea decoctul răcit. Ai nevoie de 2-3 căni pe zi, mai ales dacă vrei să scapi de tuse şi să combaţi anemia. Este un leac bun şi în perioada de refacere după o enterocolită sau dacă ai o circulaţie periferică deficitară.