Tratamente cu cătină

1 2 jpg jpeg

Beneficiile cătinei

- Cătina e antiinflamatoare, cicatrizantă, antibiotică şi anticancerigenă; - Uleiul de cătină scade nivelul colesterolului, ajută la tratarea ulcerului gastric, în afecţiuni hepatice şi circulatorii; - Se foloseşte la afecţiuni oftalmologice, psoriazis, acnee etc.; - De asemenea, luptă împotriva depresiilor, tumorilor şi faringitei. Tratamente cu cătină

Constipaţie

Siropul de cătină poate fi folosit în cazul constipaţiei. Pot fi folosite diverse preparate din cătină pentru a regla tranzitul intestinal.

Arsuri

Uleiul de cătină este bogat în diverse elemente care ajută la tratarea arsurilor, termice şi chimice, indiferent de gravitatea acestora.

Imunitate

Multe dintre problemele pe care le avem se datorează imunităţii scăzute. Astfel, putem apela la orice fel de preparat din cătină deoarece e ca un înger în îmbunătăţirea imunităţii.

Avitaminoza

Pentru a lupta contra avitaminozei care provoacă oboseală, iritabilitate, moleşeală, randament scăzut etc., se poate consuma cătină albă.

Cancer şi tumori

Fructele de cătină au un nivel foarte mare de antioxidanţi care ajută la prevenirea cancerului. Scoarţa şi frunzele pot fi folosite cu efect ancancerigen şi antitumoral.

Colesterol

O mână de fructe consumată dimineaţa pe stomacul gol ajută la reducerea colesterolului şi îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular.

Hepatite şi ciroze

Având proprietăţi vitaminizante, revitalizante şi regenerante, cătina este eficientă în tratamentul afecţiunilor ficatului. Timp de minimum 2 luni, se consumă zilnic 100 ml de suc de cătină combinat cu un sfert de litru de decoct din ramuri.

Infertilitatea

Curele cu ulei de cătină ajută la scăderea infertilităţii atât la femei, cât şi la bărbaţi. Echilibrează sistemul hormonal şi acţionează ca afrodisiac.

Depresie şi stare de bine

Pentru a combate depresia şi a redeveni o persoană sănătoasă şi energică, trebuie să consumi o cană de suc de cătină zilnic. Eliberează o cantitate semnificativă de serotonină în organism.

Protejarea pielii

Pentru a te proteja de razele soarelui sau de ger, trebuie să aplici pe piele ulei de cătină.

Alte afecţiuni care pot fi tratate cu cătină

Având atâtea proprietăţi benefice, fructele de cătină sunt folosite şi împotriva mastitelor, rinitelor, bolilor pulmonare, hipertensiunii, leucemiilor, bolilor psihice, alcoolismului, tabagismului, gingivitelor.

Puterea cătinei este sporită de beneficiile mierii. Cătina în miere este un puternic energizant şi, luată în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, ajută digestia şi tranzitul intestinal.

Nu mai e nevoie să listăm acum beneficiile acestui aliment combinat, deoarece se poate numi leacul universal pentru toate bolile. Consumat zilnic, timp de minimum o lună, asigură un puternic sistem imunitar. De asemenea, sporeşte apetitul, fiind recomandat copiilor anemici.

Dacă există posibilitatea să potenţăm acest aliment, atunci vom prepara următorul amestec: 500 ml miere cu cătină, 100 ml gel de aloe vera, 50 ml pastă de usturoi, macerat de afine şi 5 linguri de polen (crud sau pulbere). Ce va reieşi din acest amestec? Remediul perfect pentru orice!