Tinctura de nuc opreşte căderea părului
Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase. Nucile verzi conţin o cantitate foarte mare de iod şi îţi oferă energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele aproape complete din punct de vedere nutritiv. Acestea sunt bogate în fibre şi vitamine: A, E, cele din complexul B (B2, B6, B9, B12), magneziu şi antioxidanţi. De asemenea, conţin acizi graşi esenţiali Omega-3, precum şi melatonină. Cele mai bune frunze pentru prepararea tincturii sunt frunzele de nuc tinere şi ferme din capătul ramurilor, motivul fiind că acestea sunt cele mai bogate în compuşi activi terapeutici. Frunzele de nuc mai prezintă o serie de proprietăţi foarte benefice pentru organismul uman. Prin prepararea lor sub diverse forme, dar mai ales sub forma de tinctură sau de infuzie se pot trata boli stomacale, intestinale, hepatice şi multe altele. Aliment pentru diabetici Nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază pentru diabetici. Acestea conţin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afecţiuni. În acest caz, se recomandă utilizarea următorului remediu: Ia cojile verzi de nuc, striveşte-le şi pune peste ele alcool în raport de 5 la 1. Apoi, lasă-le să stea la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile. Cei care au diabet zaharat pot lua 1 linguriţă din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi. Poţi folosi soluţia şi ca antiinflamator, antiseptic şi bactericid. De asemenea, remediul ajută la stimularea digestiei.
Antioxidanţii conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului şi tensiunea arterială. De asemenea, consumul periodic de nuci întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici.
Iată o reţetă eficientă pentru sănătatea inimii: 3 miezuri de nucă pisate, 1 linguriţă de polen şi 2 linguri de miere se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane. Tot acest amestec se ia zilnic, pe stomacul gol, dimineaţa.
Consumatorii de nuci prezintă un risc mai mic de a face un atac de cord, deoarece conţin vitamina E, care are valoare antioxidantă. Astfel, 8 nuci pe zi menţin inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.
Acidul alfa-linolenic din nuci este benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Grăsimile bune din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate.
Pentru cei care au probleme cu căderea părului tinctura din frunze de nuc este unul dintre cele mai bune remedii naturiste. De asemenea, aceasta regenerează firele de păr degradate în urma vopsirii repetate. Pentru a prepara această tinctură, frunzele de nuc folosite trebuie să fie foarte bine uscate. Apoi se pot fărmiţa frecându-le în palme. Se introduc într-un recipent şi se toarnă peste ele 150 ml de alcool şi apă. Tinctura trebuie lăsată la macerat două săptămâni, însă trebuie agitată zilnic de 2-3 ori pentru a se întrepătrunde bine. Amestecul trebuie filtrat prin tifon şi lăsat încă 5-6 zile în frigider pentru a se limpezi şi apoi se trece uşor partea limpede într-un alt recipient, aruncându-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasu¬lui.
Tinctura de nuci verzi stimulează tiroida. Tinctura se poate obţine din nuci verzi întregi. Se taie în patru 20 de nuci verzi, se acoperă cu alcool alimentar şi, după 14 zile, se filtrează. Se păstrează la rece, în sticle mici de culoare închisă. Şi dulceaţa de nuci verzi, ca şi tinctura este indicată în cazul celor care suferă de disfuncţie tiroidiană.
Coaja de nucă verde mai poate fi folosită şi pentru a îndepărta negii. Timp de o săptămână, negii se freacă de trei ori pe zi cu coajă verde. Specialiştii spun că această coajă conţine substanţe care au un efect antiinfecţios, precum taninurile şi iodul.
…nucile sunt beneficie dinţilor, protejând împotriva cariilor? Consumate după masă sunt excelente pentru smalţul dinţilor.