Sun─âtoare ┼či roini┼ú─â contra tulbur─ârilor de somn

1 2 jpg jpeg

Sforătitul apare când aerul inspirat este perturbat în timpul somnului din cauza îngustării căilor aeriene la nivelul nasului, cavităţii bucale sau gâtului.

În unele cazuri,

este ├«nso┼úit de episoade de oprire a respira┼úiei, care poart─â numele de apnee. Printre cauzele frecvente ale sfor─âitului se num─âr─â devia┼úia de sept, polipii nazali, dar ┼či greutatea mult peste medie a persoanei.

Uvuloplastia cu laser este util─â ├«n tratamentul sfor─âitului. Este indicat─â ┼či ├«n anumite cazuri de apnee u┼čoar─â ┼či moderat─â.

Câteva picături de ulei de măsline administrate înainte de culcare reduc semnificativ sforăitul.

Toarn─â o can─â de ap─â peste 4 linguri de frunze de urzic─â ┼či las─â s─â dea ├«ntr-un clocot. Apoi ia de pe foc, acoper─â ┼či la┼či la infuzat 30 de minute. Bea 2 c─âni de ceai pe zi, ultima ├«nainte de culcare.

Peste 2 linguri┼úe de frunze uscate de salvie toarn─â o can─â de ap─â clocotit─â, acoper─â cu un capac ┼či las─â la infuzat 30 de minute. Dup─â r─âcire, strecoar─â ┼či ├«ndulce┼čte cu miere, apoi f─â gargar─â de 2 ori pe zi.

Toarn─â o can─â de ap─â clocotit─â peste o linguri┼ú─â de frunze uscate de roini┼ú─â, acoper─â cu un capac ┼či las─â la infuzat 15 minute. Bea 1-2 c─âni, ori de c├óte ori e nevoie. Roini┼úa este bun─â ┼či contra abceselor sau dureilor de din┼úi. Cl─âte┼čte gura de mai multe ori pe zi cu ceai din frunze de roini┼ú─â.

Peste o lingur─â de plant─â m─ârun┼úit─â toarn─â apa clocotit─â ┼či las─â la infuzat aproximativ 10 minute. Strecoar─â ┼či ├«ndulce┼čte cu pu┼úin─â miere. Bea 2 c─âni de ceai pe zi. Pentru a m─âri efectul, ├«n compozi┼úia ceaiului de cimbri┼čor po┼úi pune frunze de p─âtlagin─â, flori de nalb─â ┼či r─âd─âcin─â de ciubo┼úica-cucului.

Toarnă peste 2 linguriţe de sunătoare o cană de apă clocotită, apoi lasă să fiarbă la foc mic 10 minute. Bea 2-3 căni de ceai pe zi.

Nu folosi sun─âtoare dac─â iei medicamente contra depresiei, insomniei, epilepsiei, sau dac─â te expui mult la soare. Planta este contraindicat─â gravidelor ┼či persoanelor alergice.