Ştii de câte boli te vindecă hreanul?

1 2 jpg jpeg

Dacă l-ai examina mai amănunţit ai afla că hreanul are multiple proprietăţi printre care proprietăţi antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare şi antianemice.

Însă paleta sa largă de utilitate nu se opreşte aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, creşte tensiunea arterială, este vasodilatator coronarian, încălzeşte organismul şi stimulează sistemul imunitar.

Deci iată câte beneficii într-un singur produs. Celebra reţetă de hrean ras şi amestecat cu oţet pare a fi cea mai cunoscută în rândulnostru mai ales dacă alături avem şi câteva sarmale delicioase şi o porţie de mămăliguţă caldă.

Însă ştiai că poţi apela la compresele pe bază de hrean pentru a trata anumite afecţiuni?

Te scapă de durerile de cap

1 2 jpg jpeg

Nu doar ingerând o bucată de hrean te vei bucura de calităţile sale curative ci şi dacă alegi să striveşti câteva frunze de hrean verde şi apoi să le aplici ca o compresă pe frunte.

Dacă ai parte de dureri în oricare altă zonă a corpului, atunci striveşte o frunză de hrean, pune peste ea un pic de ulei de măsline şi leagă pe zona respectivă fixând cu ajutorul unui batic.

Un alt amestec potrivit este cel făcut din frunze strivite de hrean, amestecat ecu miere şi făină de grâu până obţii o pastă, care la fel se aplică pe locul dureros.

Compresele cu hrean se lasă un maxim de 10-15 minute după care se clăteşte zona cu apă călduţă şi se aplică o cremă hidratantă.

Siropul de hrean te scapă de tuse

Dacă te supără tusea apelează la siropul de hrean, 4-5 linguriţe pe zi şi va calma durerile de la nivelul gâtului şi va elimina tusea.

Poţi de asemeena să faci şi gargară cu 3 picături de tinctură de hrean diluate într-un pahar de apă, iar dacă problema ta este răceală tot ce ai nevoie ste de un ceai din frunze de hrean, pe care îl poţi eventual îndulci cu puţină miere însă numai după ce s-a răcit.

Rade o legătură de hrean, amestec-o cu făină de grâu şi apă până obţii o pastă şi aplic-o la nivelul gâtului cu ajutorul unei feşe şi vei uita de problemele cauzate de amigdalită.

Află cum poţi să slăbeşti cu ajutorul hreanului AICI

Adjuvant în paradontoză

Mestecă cât de mult poţi o bucată de hrean crud dat eventual prin răzătoare, amestecat dacă vrei şi cu morcov ras pentru a atenua astfel iuţeala hreanului.

Un alt truc este acela să diluezi 20 de picături de tinctură de hrean într-un pahar cu apă şi să îţi clăteşti gura cu ea de 3 ori pe zi cel puţin 1-2 minute.

Secretul pielii frumoase

Sterge-ţi tenul cu ajutorul unui disc demachiant cu oţet de hrean şi vei uita de tenul palid, iar dacă seara înainte de culcare, aplici pentru 10-15 minute pe obrazi puţin sirop de hrean şi apoi îl vei îndepărta cu un tampon înmuiat în lapte, te vei bucura de un ten tânăr mult mai mult timp.

Tenul descuamat se dvindecă de minune dacă îl ştergi cu 5 picături de tinctură de hrean diluate în jumătate de pahar de apă şi dacă aplici apoi un unguent de gălbenele. Ştiai că...

...hreanul îmbunătăţeşte memoria dacă alegi să mănânci salată de hrean?

...hreanul ajută la eliminărea excesului de apă dacă îl consumi regulat ras sau în salată ?

... hreanul elimină vermii intestinali?