Spirulina, leac contra ficatului gras

1 2 jpg jpeg

Primii care au descoperit beneficiile acesteia au fost aztecii. Spirulina conţine între 50% şi 70% proteine şi are o cantitate importantă de vitamine ( A, B1, B2, B3, B6, B12, D, K), calciu, magneziu, fier, fibre, acizi graşi Omega- 3 şi Omega- 6.

Este folosită şi în produsele de îngrijire a corpului, căci previne îmbătrânirea prematură a pielii, datorită antioxidanţilor.

Ajută sistemul digestiv

Persoanele care au o probleme cu digestia pot lua suplimente cu spirulină, căci stimulează tranzitul intestinal. Favorizează producţia de bacterii bune necesare în procesul de digestie, ajută la regenerarea mucoasei gastrice şi normalizează secreţia de sucuri digestive. Secretate în exces, acestea duc la apariţia arsurilor gastrice.

Hepatoprotector eficient

Spirulina este de ajutor celor care suferă de steatoză hepatică, cunoscută drept ficat gras, datorită antioxidanţilor. Spirulina ajută la regenerarea celulelor hepatice şi contribuie la scăderea transaminazelor, enzime care se găsesc în mod natural în ficat. Numărul crescut al acestora poate indica atât steatoză hepatică, dar şi hepatită cronică sau acută.

Info

Suplimentele cu spirulină se iau conform recomandărilor medicului fitoterapeut. Dozele recomandate pe zi variază între 1 şi 5 g.

Reduce colesterolul

Această algă ajută şi la reglarea nivelului de trigliceride şi colesterol „rău“, LDL, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Agricultură. La cercetare au luat parte 52 de adulţi care avea coleserolul mărit. Aceştia au luat în fiecare zi, timp de 12 săptămâni, 1 gram de spirulină. La sfârşitul experimentului nivelul colesterolului era mai mic. Cel care reduce colesterolul este acidul gama-linoleic.

Tratează anemia

Stările de moliciune, oboseala şi lipsa puterii de concentrare specifice anemiei pot fi ameliorate cu ajutorul unei cure de spirulină, datorită fierului. Are şi o cantitate importantă de clorofilă, care favorizează absorbţia fierului în sânge, dar şi fitocianine, de ajutor pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Menţine şi sănătatea oaselor, căci conţine o cantitate de calciu de 7 ori mai mare decât cea a laptelui.

Sfat

Poţi să iei spirulină dacă ţii cură de slăbire, deoarece are un conţinut redus de calorii şi grăsimi.

Ameliorează simptomele rinitei alergice

O cercetare efectuată la Universitatea „Eskisehir Osmangaz“ din Turcia a arătat că spirulina este eficientă în tratamentul rinitei alergice. Spre deosebire de pacienţii care au luat un remediu placebo, cei care au primit 2 g de spirulină pe zi au avut o intensitate mai mică a simptomelor.

Alte beneficii ale algei

- întăreşte unghiile şi firul de păr

- echilibrează sistemul nervos

- ajută la eliminarea metalelor grele din corp, precum mercurul şi plumbul

- combate efectele radiaţiilor

- diminuează crampele musculare

- ameliorează depresia

- tratează insomnia.

De reţinut!

Spirulina nu se administrează copiilor sub 3 ani. Este contraindicată şi femeilor însărcinate şi persoanelor care suferă de gută.