Spirulina, leac contra ficatului gras

1 2 jpg jpeg

Primii care au descoperit beneficiile acesteia au fost aztecii. Spirulina con┼úine ├«ntre 50% ┼či 70% proteine ┼či are o cantitate important─â de vitamine ( A, B1, B2, B3, B6, B12, D, K), calciu, magneziu, fier, fibre, acizi gra┼či Omega- 3 ┼či Omega- 6.

Este folosit─â ┼či ├«n produsele de ├«ngrijire a corpului, c─âci previne ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii, datorit─â antioxidan┼úilor.

Ajut─â sistemul digestiv

Persoanele care au o probleme cu digestia pot lua suplimente cu spirulin─â, c─âci stimuleaz─â tranzitul intestinal. Favorizeaz─â produc┼úia de bacterii bune necesare ├«n procesul de digestie, ajut─â la regenerarea mucoasei gastrice ┼či normalizeaz─â secre┼úia de sucuri digestive. Secretate ├«n exces, acestea duc la apari┼úia arsurilor gastrice.

Hepatoprotector eficient

Spirulina este de ajutor celor care sufer─â de steatoz─â hepatic─â, cunoscut─â drept ficat gras, datorit─â antioxidan┼úilor. Spirulina ajut─â la regenerarea celulelor hepatice ┼či contribuie la sc─âderea transaminazelor, enzime care se g─âsesc ├«n mod natural ├«n ficat. Num─ârul crescut al acestora poate indica at├ót steatoz─â hepatic─â, dar ┼či hepatit─â cronic─â sau acut─â.

Info

Suplimentele cu spirulin─â se iau conform recomand─ârilor medicului fitoterapeut. Dozele recomandate pe zi variaz─â ├«ntre 1 ┼či 5 g.

Reduce colesterolul

Aceast─â alg─â ajut─â ┼či la reglarea nivelului de trigliceride ┼či colesterol ÔÇ×r─âuÔÇť, LDL, potrivit unui studiu publicat ├«n Jurnalul American de Agricultur─â. La cercetare au luat parte 52 de adul┼úi care avea coleserolul m─ârit. Ace┼čtia au luat ├«n fiecare zi, timp de 12 s─âpt─âm├óni, 1 gram de spirulin─â. La sf├ór┼čitul experimentului nivelul colesterolului era mai mic. Cel care reduce colesterolul este acidul gama-linoleic.

Trateaz─â anemia

St─ârile de moliciune, oboseala ┼či lipsa puterii de concentrare specifice anemiei pot fi ameliorate cu ajutorul unei cure de spirulin─â, datorit─â fierului. Are ┼či o cantitate important─â de clorofil─â, care favorizeaz─â absorb┼úia fierului ├«n s├ónge, dar ┼či fitocianine, de ajutor pentru buna func┼úionare a sistemului imunitar. Men┼úine ┼či s─ân─âtatea oaselor, c─âci con┼úine o cantitate de calciu de 7 ori mai mare dec├ót cea a laptelui.

Sfat

Po┼úi s─â iei spirulin─â dac─â ┼úii cur─â de sl─âbire, deoarece are un con┼úinut redus de calorii ┼či gr─âsimi.

Amelioreaz─â simptomele rinitei alergice

O cercetare efectuat─â la Universitatea ÔÇ×Eskisehir OsmangazÔÇť din Turcia a ar─âtat c─â spirulina este eficient─â ├«n tratamentul rinitei alergice. Spre deosebire de pacien┼úii care au luat un remediu placebo, cei care au primit 2 g de spirulin─â pe zi au avut o intensitate mai mic─â a simptomelor.

Alte beneficii ale algei

- ├«nt─âre┼čte unghiile ┼či firul de p─âr

- echilibreaz─â sistemul nervos

- ajut─â la eliminarea metalelor grele din corp, precum mercurul ┼či plumbul

- combate efectele radiaţiilor

- diminueaz─â crampele musculare

- amelioreaz─â depresia

- trateaz─â insomnia.

De reţinut!

Spirulina nu se administreaz─â copiilor sub 3 ani. Este contraindicat─â ┼či femeilor ├«ns─ârcinate ┼či persoanelor care sufer─â de gut─â.