Soluţii naturale contra vinişoarelor sparte
Zona obrajilor şi a nasului poate să fie acoperită de o
roşii-albastre, de grosimea unui fir de păr, dispuse sub forma unei pânze de păianjen.
Reţele asemănătoare, cu aspect inestetic, pot să apară şi la nivelul picioarelor. Sunt consecinţa moştenirii genetice, dar şi a sarcinii, schimbărilor hormonale, fumatului, statului multă vreme în picioare ori pe scaun, obezitatăţii şi expunerii neprotejate la soare.
Pune pe un tocător de lemn 4 foi de varză proaspătă, presează-le, ca să le înmoi, cu un făcăleţ, şi aplică-le pe zona afectată. Acoperă cu un tifon şi, după 2 ore, clăteşte cu apă rece. Aplică astfel de cataplasme de 2 ori pe săptămână.
Toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de flori uscate de păducel şi lasă la infuzat 10 minute. Bea 2-3 căni pe zi. Cere acordul medicului pentru a urma o cură cu păducel, dacă urmezi şi un tratament cu antihipertensive, cu antiaritmice sau cu vasodilatatoare.
Pune 1 l de apă la fiert şi, când dă în clocot, adaugă 1 bucată de ghimbir curăţat şi ras sau tăiat cubuleţe. Lasă să fiarbă 5 minute, apoi bea ceaiul cald, îndulcit cu miere, după masă. Atenţie! O cantitate prea mare poate irita stomacul.
Spală 1 legătură de pătrunjel şi pune-l într-un vas cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi strecoară şi adaugă 50 ml de lapte. Înmoaie un prosop moale şi curat în compoziţia respectivă şi aplică pe zonele cu probleme. Repetă procedura zilnic, cel puţin 20 de zile.
Pune 1 lingură de afine în 300 ml de apă fiartă şi răcită. Lasă la macerat peste noapte, iar apoi bea cantitatea de lichid obţinută pe parcursul unei zile.
Întinde pe zona cu probleme gel de aloe vera ţinut la frigider. După 10 minute, îndepărtează-l cu apă rece. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.