Siropurile care ţin bolile la distanţă

1 2 jpg jpeg

Sirop de sfeclă roşie, contra migrenelor

Dacă suferi de migrene, le vii de hac cu siropul de sfeclă roşie: câte o cană, de trei ori pe zi, câteva săptămâni. Este de ajutor şi persoanelor care au pietre la fiere, cât şi celor care suferă de hipertensiune arterială. În acest caz, este necesar să bei câte patru pahare pe zi.

Dizolvi o lingură de sirop la un pahar cu apă. O cană cu suc de sfeclă roşie, băută zilnic, reface flora intestinală şi menţine ficatul sănătos. Totodată, previne şi apariţia unor boli ale sângelui.

Siropul din muguri de brad, împotriva virozelor

Cei care răcesc des, care suferă de viroze pot apela cu încredere la siropul de muguri de brad. Se bea de trei ori pe zi. Pui două linguriţe, la o cană de ceai călduţ. Este recomandat ca ceaiul să fie, de asemenea, din plante medicinale.

Scapi de stres cu sirop de cătină

Un remediu pentru a încetini procesul de îmbătrânire, dar şi pentru vitalitate şi pentru a scăpa de stres este siropul de cătină. Este indicat şi pentru o bună sănătate a ochilor, căci previne afecţiuni precum cataracta şi glaucomul.

Tratamentul este uşor de făcut, căci nu trebuie decât să dizolvi o linguriţă la un pahar cu apă. Se bea de trei ori pe zi. Pentru creşterea imunităţii, o cură de câteva luni cu suc de cătină este ideală.

Siropul de măceşe alungă oboseala

Datorită conţinutului bogat de vitaminele C şi A, siropul de măceşe este un duşman al oboselii şi al anemiei. Se ia câte o linguriţă, pe stomacul gol, de două-tri ori pe zi.

Siropul de gutui alungă constipaţia

Siropul de gutui este indicat în caz de constipaţie, dar şi de hiperaciditate gastrică. Totodată, reduce riscul de accidente cerebrale. Mai mult, ceaiul din sâmburii de la o gutuie combate răcelile. Se bea o cană de trei ori pe zi, neîndulcit.