Siropul din ghimbir cu miere te răcoreşte pe caniculă

1 2 jpg jpeg

Multe persoane cred că dacă beau apă şi sucuri, ceaiuri cât mai reci, vor scăpa de căldura excesivă şi nu vor mai resimţi din plin arşiţa verii. Contrar acestei păreri, unele popoare consumă ceai fierbinte în perioada caniculei, temperatura ridicată a ceaiului acţionând de fapt invers, ea răcorind corpul şi prevenind transpiraţia. Şi siropul de ghimbir cu miere este o variantă bună pentru a te răcori pe caniculă.

Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă mult întrebuinţată în scop terapeutic. Fitoterapeuţii recomandă ghimbirul nu doar pentru reglarea temperaturii corporale, ci şi pentru tratarea durerilor în gât, reducând inflamaţia.

Este un aliat în prevenţia răcelilor şi a gripelor. Mai poate fi utilizat în cazul afecţiunilor stomacului (balonare şi gaze), pentru că uşurează digestia.

De reţinut!

Femeile care au dureri menstruale pot folosi acest remediu care elimină crampele abdominale.

Cum prepari siropul

Pentru a pregăti acest sirop cu efect răcoritor, ai nevoie de:

- câteva feliuţe de ghimbir,

- 300 ml apă

- 2 linguriţe de miere

Procedezi astfel:

Toci ghimbirul bucăţele şi-l dai la fiert. Apoi, îl laşi să se răcească. Adaugi mierea şi amesteci ca să se topească bine.

Scoţi apoi ghimbirul şi pui lichidul într-un borcănel pe care-l închizi ermetic.

Îl laşi la frigider 24 de ore.

Atenţie!

Nu pui mierea în timp ce fierbe apa, deoarece aceasta, adusă la temperaturi înalte, îşi pierde proprietăţile!

Pont

Dacă îţi place gustul picant al ghimbirului, poţi lăsa şi bucăţelele fierte anterior. Astfel, efectul va fi mai puternic.

Cum se bea

După ce a stat o zi la rece, îl poţi servi cu apa plată, cu apă minerală ori cu sifon. Decorezi cu frunze proaspete de mentă sau busuioc. Se poate păstra la frigider circa o lună.

Ştiai că...

... vara, dacă vrei să mai scapi de căldură, poţi face un duş fierbinte? Efectul este de răcorire, nu de încălzire. Această practică nu se recomandă bolnavilor de inimă, gravidelor şi femeilor la menstruaţie.