Siropul de cătină ţine cancerul la distanţă

1 2 jpg jpeg

O sursă grozavă de vitamina C, siropul de cătină conţine şi vitaminele E, A, K, B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.

Este recomandat în numeroase afecţiuni ale ficatului, răceală şi gripă, depresie, anemie, cancer, ulcer, gastrită, afecţiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune şi anemie.

Cum se prepară

Şi tu poţi prepara acest sirop. Iată cum trebuie să procedezi: în primul rând, cureţi cătina de codiţe, o speli bine şi o dai prin blender. Strecori, iar sucul îl pui într-un vas separat.

Pui 2 litri de apă fiartă şi răcită peste cojile şi seminţele rămase, apoi strecori din nou, iar zeama rezultată o amesteci cu sucul. Măsori întreaga cantitate de suc şi pentru fiecare litru adaugi 2 aspirine. Laşi 24 de ore la macerat la rece. La această compoziţie mai poţi pune un pliculeţ de sare de lămâie.

După o zi, la fiecare litru de suc adaugi ½ kg miere de albine. Amesteci bine până la omogenizare. Păstrezi siropul la rece. Îl poţi consuma timp de doi ani.

Doza recomandată

Se recomandă să se consume 3-4 linguriţe de sirop de cătină pe zi, diluate într-o jumătate de pahar cu apă. Această doză este recomandată atât adulţilor, cât şi copiilor.