Siropul de bere alungă tusea seacă

1 2 jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu tusea fumătorului sau ai fost răcit şi totuşi ai rămas cu o tuse seacă care nu îţi dă pace mai ales noaptea, află cum se prepară siropul de bere şi cât de benefic este pentru sănătatea ta din acest articol.

Doar cu două ingrediente, uşor de procurat, îţi poţi prepara chiar la tine acasă un sirop extrem de eficient.

Cum se prepară

Pentru a-l prepara ai nevoie de 150 de grame de zahăr şi o jumătate de litru de bere. Începe prin a topi zahărul într-o tigaie, până când acesta capătă o culoare maronie. Ia tigaia de pe foc, adaugă berea şi apoi pune la fiert pentru maxim 20 de minute.

După cele 20 de minute, stinge focul şi pune siropul astfel obţinut într-o sticlă de sticlă şi lasă-l fără dop până se răceşte.

Copiii au voie la o linguriţă din acest sirop pe parcursul unei zile iar adulţii o lingură mare.

În maxim 24 de ore tusea va fi doar o amintire pentru tine.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul drojdiei de bere AICI

Berea are grijă de inima ta

Din păcate afecţiunile cardiovasculare se află pe locurile fruntaşe de mortalitate în întreaga lume.

Consumul responsabil de bere ajută la creşterea colesterolului bun, numit HDL, care oferă protecţie împotriva aterosclerozei.

Datorită faptului că are un conţinut scăzut de calciu şi un conţinut ridicat de magneziu, oferă un efect diuretic şi protecţie împotriva litiazei urinare.

Mai mult de atât, siliciul din bere care provine din orz, asigură o bună densitate osoasă şi optimă care poate oferi protecţie organismului uman împotriva afecţiuniii Alzheimer.

O sursă de fibre solubile

Se bucură de un aport important de vitamine, minerale, fibre solubile şi mulţi antioxidanţi benefici organismului uman, oferă un scut împotriva maladiilor cardiace, a diabetului zaharat de tip 2 şi menţine o bună arhitectură a oaselor.

Împreună cu o dietă sănătoasă şi mişcare făcută cu regularitate, berea poate fi considerată un adevărat medicament.

Ajută la buna funcţionare a rinichilor

Finlandezii au efectuat un studiu pe baza componentelor berii şi a felului cum aceasta interacţionează cu organismul uman şi au ajuns la concluzia că faţă de toate celelalte băuturi alcoolice, berea ajută rinichii să funcţioneze în parametri optimi şi previne formarea pietrelor la rinichi.

Mai mult de atât, poate fi considerată un adevărat remediu împotriva insomniei, deoarece conţine acid nicotic şi lacto-flavină care favorizează un somn bun.

Un alt motiv pentru care este indicată berea să fie consumată cu moderaţie este acela că previne formarea cheagurilor de sânge.