Remedii rapide pentru a dormi bine

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă sunt recunoscute sub denumirea de remedii băbeşti tocmai pentru că sunt foarte vechi, o să fii surprins să vezi că ele au efect chiar şi astăzi.

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie când erai copil să te îmbolnăveşti şi bunica să vină îndată cu o soluţie banală dar salvatoare.

Ei bine, inclusiv în cazul somnului deficitar există soluţii oferite de natură, cunoscute de bătrâni şi transmise până astăzi.

Un pahar de lapte, seara

1 2 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu un pahar de lapte călduţ băut seara înainte de culcare. Nu te grăbi să îl bei repede, savureaza-l încet în timp ce te demachiezi sau asculţi o muzică de relaxare. Seara nu face abuz de mâncare deoarece încărcarea tubului digestiv poate să îţi cauzeze insomnii. Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid responsabil de sintetizarea melatoninei şi serotoninei, substanţe care induc somnul.

Calciul din lapte ajută la utilizarea triptofanului, şi dacă nu îţi place gustul său poţi apela la câteva condimente care să îi sporească calităţile sale benefice asupra organismului uman.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul scorţişoarei AICI

Scorţişoara şi nucşoara, adjuvantele unui somn bun

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai vechi metode de a îmbunătăţi somnul este scorţişoara. Poţi de asemenea să adaugi o linguriţă de miere sau una de nucşoară, aceasta din urmă de bucură de adevărate proprietăţi sedative dacă este consumată înainte de a te băga în pat.

Ceaiul este de altfel o altă variantă pentru persoanele care nu pot să doarmă sau adorm foarte greu seara. Dacă nu ai mereu în frigider o sticlă de lapte asigură-te că ai la îndemână măcar muşeţel.

Ceaiul de muşeţel este renumit pentru capacităţile sale de a te linişti şi de a facilita un somn bun. La fel ca lactatele, plantele influenţează activităţile organismului uman astfel că sunt recunoscute efectele sale pozitive inclusiv asupra somnului.

În lipsa paharului de lapte poţi să apelezei la ceaiul de valeriană la cae poţi să adaugi o linguriţă de nucşoară. Ambele produse se bucură de proprietăţi sedative ce ajută la relaxarea musculară, inducând relaxarea profundă.

Se recomandă ca acest ceai de valeriană cu nucşoară să nu îl foloseşti mai mult de 2-3 săptămâni..