Remedii naturiste pentru ficat
Remedii naturiste pentru ficat: boabele de ienupăr
„Ficatul gras”, boala de care suferă peste un sfert din populaţia Globului, poate evolua spre ciroză, dacă nu este tratată. Grăsimile acumulate în celulele ficatului, pe care medicii îl numesc „gras”, pot fi eliminate cu boabe de ienupăr.
În prima zi de tratament se administrează 4 boabe, apoi se adaugă câte un bob pe zi, până în ziua a 12-a, când se ajunge la 15 boabe. În continuare, se scade câte un bob pe zi, până când se ajunge din nou la patru boabe.
Ele trebuie mestecate foarte bine înainte de înghiţire, până se fac o pastă. Cura durează 23 de zile şi se poate repeta după o pauză de o lună, până la tratarea bolii. „Ficatul gras“ se poate trata şi cu tinctură de busuioc. Se administrează câte 10 picături de 5-6 ori pe zi, pe o perioadă de 20 de zile.
Remedii naturiste pentru ficat: rostopasca
În hepatite, remediile pot fi administrate în paralel cu tratamentele alopate. Rostopasca este unul dintre cele mai bune leacuri, pentru că are proprietăţi antivirale, 75% dintre hepatite având cauze virale.
Extractul de rostopască este folosit chiar pentru fabricarea unor pastile care tratează bolile de ficat. Prepară o infuzie cu o jumătate de linguriţă de plantă uscată la 200 ml de apă clocotită. Infuzează cinci minute şi consumă acest ceai dimineaţa, cu înghiţituri mici, timp de 10 zile pe lună. Cura ar trebui reluată lunar, până la refacerea ficatului.
Remedii naturiste pentru ficat: busuiocul
Dacă ai hepatită, poţi încerca şi cura cu infuzie de busuioc, un adevărat revigorant al funcţiei hepatice. Ea se prepară cu o linguriţă de frunze şi de rădăcini la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se strecoară şi se beau trei căni pe zi, după mesele principale, timp de două-trei luni.
Cura se poate relua după o pauză de o lună. Şi rozmarinul este indicat în hepatite, pentru că ajută la refacerea ficatului. Se infuzează o linguriţă de plantă în 250 ml de apă clocotită, timp de 7-8 minute. Se beau două căni pe zi, timp de 15 zile.
Remedii naturiste pentru ficat: seminţele de armurariu
Seminţele de armurariu se prepară ca infuzie, după ce au fost râşnite. Într-o cană cu apă clocotită pui o linguriţă de pudră şi strecori infuzia. Consumă trei căni pe zi, după mesele principale, timp de o lună. Se poate relua după o pauză de 10 zile.
Fitoterapia este de ajutor şi bolnavilor cu ciroză
Remediile din natură sunt utile şi în bolile grave de ficat, aşa cum este ciroza. Infuzia de urzică-moartă reface ficatul atins de ciroză şi se prepară dintr-o lingură de plantă fin mărunţită la 250 ml de apă clocotită.
Se infuzează 10 minute şi se consumă trei-patru căni pe zi, timp de 20 de zile pe lună. Proprietăţi regeneratoare are şi infuzia de ţintaură, obţinută dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute şi se beau două căni pe zi, timp de o lună.