Remedii naturiste pentru ficat

2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru ficat: boabele de ienup─âr

ÔÇ×Ficatul grasÔÇŁ, boala de care sufer─â peste un sfert din popula┼úia Globului, poate evolua spre ciroz─â, dac─â nu este tratat─â. Gr─âsimile acumulate ├«n celulele ficatului, pe care medicii ├«l numesc ÔÇ×grasÔÇŁ, pot fi eliminate cu boabe de ienup─âr.

În prima zi de tratament se administrează 4 boabe, apoi se adaugă câte un bob pe zi, până în ziua a 12-a, când se ajunge la 15 boabe. În continuare, se scade câte un bob pe zi, până când se ajunge din nou la patru boabe.

Ele trebuie mestecate foarte bine ├«nainte de ├«nghi┼úire, p├ón─â se fac o past─â. Cura dureaz─â 23 de zile ┼či se poate repeta dup─â o pauz─â de o lun─â, p├ón─â la tratarea bolii. ÔÇ×Ficatul grasÔÇť se poate trata ┼či cu tinctur─â de busuioc. Se administreaz─â c├óte 10 pic─âturi de 5-6 ori pe zi, pe o perioad─â de 20 de zile.

Remedii naturiste pentru ficat: rostopasca

În hepatite, remediile pot fi administrate în paralel cu tratamentele alopate. Rostopasca este unul dintre cele mai bune leacuri, pentru că are proprietăţi antivirale, 75% dintre hepatite având cauze virale.

Extractul de rostopasc─â este folosit chiar pentru fabricarea unor pastile care trateaz─â bolile de ficat. Prepar─â o infuzie cu o jum─âtate de linguri┼ú─â de plant─â uscat─â la 200 ml de ap─â clocotit─â. Infuzeaz─â cinci minute ┼či consum─â acest ceai diminea┼úa, cu ├«nghi┼úituri mici, timp de 10 zile pe lun─â. Cura ar trebui reluat─â lunar, p├ón─â la refacerea ficatului.

Remedii naturiste pentru ficat: busuiocul

Dac─â ai hepatit─â, po┼úi ├«ncerca ┼či cura cu infuzie de busuioc, un adev─ârat revigorant al func┼úiei hepatice. Ea se prepar─â cu o linguri┼ú─â de frunze ┼či de r─âd─âcini la 250 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 10 minute, se strecoar─â ┼či se beau trei c─âni pe zi, dup─â mesele principale, timp de dou─â-trei luni.

Cura se poate relua dup─â o pauz─â de o lun─â. ┼×i rozmarinul este indicat ├«n hepatite, pentru c─â ajut─â la refacerea ficatului. Se infuzeaz─â o linguri┼ú─â de plant─â ├«n 250 ml de ap─â clocotit─â, timp de 7-8 minute. Se beau dou─â c─âni pe zi, timp de 15 zile.

Remedii naturiste pentru ficat: seminţele de armurariu

Semin┼úele de armurariu se prepar─â ca infuzie, dup─â ce au fost r├ó┼čnite. ├Äntr-o can─â cu ap─â clocotit─â pui o linguri┼ú─â de pudr─â ┼či strecori infuzia. Consum─â trei c─âni pe zi, dup─â mesele principale, timp de o lun─â. Se poate relua dup─â o pauz─â de 10 zile.

Fitoterapia este de ajutor ┼či bolnavilor cu ciroz─â

Remediile din natur─â sunt utile ┼či ├«n bolile grave de ficat, a┼ča cum este ciroza. Infuzia de urzic─â-moart─â reface ficatul atins de ciroz─â ┼či se prepar─â dintr-o lingur─â de plant─â fin m─ârun┼úit─â la 250 ml de ap─â clocotit─â.

Se infuzeaz─â 10 minute ┼či se consum─â trei-patru c─âni pe zi, timp de 20 de zile pe lun─â. Propriet─â┼úi regeneratoare are ┼či infuzia de ┼úintaur─â, ob┼úinut─â dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â 5 minute ┼či se beau dou─â c─âni pe zi, timp de o lun─â.