Remedii naturale care te ajută să combaţi alergiile
1. Ginkgo biloba
Datorită conţinutului ridicat de flavonoide şi de antioxidanţi, Ginkgo biloba este folosită pentru a combate alergiile. Graţie unei componente regăsită în plantă numită quercitină, aceasta blochează producţia de histamină - substanţă cu rol important în apariţia proceselor alergice. Se recomandă suplimentele alimentare cu Ginkgo Biloba, sub formă de comprimate- până la 200 mg de zi, cu menţiunea că planta poate provoca erupţii cutanate la persoanele mai sensibile. De aceea, este indicat să consulţi un fitoterapeut înainte de a începe tratamentul.
2. Ulei de eucalipt
Deoarece are proprietăţi antimicrobiene, uleiul de eucalipt este recomandat pentru combaterea mai multor tipuri de alergii. Acesta poate fi folosit în inhalaţii (pune 2-3 picături de ulei de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte, aşază-te deasupra lui şi acoperă capul cu un prosop, inhalând pentru câteva minute). De asemenea, îl poţi folosi şi extern, combinat cu ulei de cocos, masând zona pieptului sau spatele urechilor.
3. Coacăz negru
Graţie proprietăţilor sale calmante, antiinflamatoare şi antialergice, infuzia cu ceai negru este de ajutor în cazul alergiilor de sezon. Conţinutul ridicat de antociani, polifenoli şi acid gama linoleic ajută la reducere inflamaţiilor. Aceasta se prepară dintr-o lingură de frunze sau fructe de coacăz negru la o cană de apă clocotită. Se strecoară după 10 minute şi se beau 2-3 căni zilnic.
4. Oţet de mere
Unul dintre cele mai vechi remedii împotriva alergiilor, oţetul de mere poate fi folosit atât intern, cât şi extern. Bea de 3 ori pe zi un amestec dintr-o lingură de oţet de mere diluat într-o candă cu apă. Dacă ţi-au apărut iritaţii pe piele, aplică amestecul pe zonele afectate cu ajutorul unui tifon sau tampon de vată.