Remedii naturale care te ajută să combaţi alergiile

1 2 jpg jpeg

1. Ginkgo biloba

Datorit─â con┼úinutului ridicat de flavonoide ┼či de antioxidan┼úi, Ginkgo biloba este folosit─â pentru a combate alergiile. Gra┼úie unei componente reg─âsit─â ├«n plant─â numit─â quercitin─â, aceasta blocheaz─â produc┼úia de histamin─â - substan┼ú─â cu rol important ├«n apari┼úia proceselor alergice. Se recomand─â suplimentele alimentare cu Ginkgo Biloba, sub form─â de comprimate- p├ón─â la 200 mg de zi, cu men┼úiunea c─â planta poate provoca erup┼úii cutanate la persoanele mai sensibile. De aceea, este indicat s─â consul┼úi un fitoterapeut ├«nainte de a ├«ncepe tratamentul.

2. Ulei de eucalipt

Deoarece are propriet─â┼úi antimicrobiene, uleiul de eucalipt este recomandat pentru combaterea mai multor tipuri de alergii. Acesta poate fi folosit ├«n inhala┼úii (pune 2-3 pic─âturi de ulei de eucalipt ├«ntr-un vas cu ap─â fierbinte, a┼čaz─â-te deasupra lui ┼či acoper─â capul cu un prosop, inhal├ónd pentru c├óteva minute). De asemenea, ├«l po┼úi folosi ┼či extern, combinat cu ulei de cocos, mas├ónd zona pieptului sau spatele urechilor.

3. Coac─âz negru

Gra┼úie propriet─â┼úilor sale calmante, antiinflamatoare ┼či antialergice, infuzia cu ceai negru este de ajutor ├«n cazul alergiilor de sezon. Con┼úinutul ridicat de antociani, polifenoli ┼či acid gama linoleic ajut─â la reducere inflama┼úiilor. Aceasta se prepar─â dintr-o lingur─â de frunze sau fructe de coac─âz negru la o can─â de ap─â clocotit─â. Se strecoar─â dup─â 10 minute ┼či se beau 2-3 c─âni zilnic.

4. Oţet de mere

Unul dintre cele mai vechi remedii ├«mpotriva alergiilor, o┼úetul de mere poate fi folosit at├ót intern, c├ót ┼či extern. Bea de 3 ori pe zi un amestec dintr-o lingur─â de o┼úet de mere diluat ├«ntr-o cand─â cu ap─â. Dac─â ┼úi-au ap─ârut irita┼úii pe piele, aplic─â amestecul pe zonele afectate cu ajutorul unui tifon sau tampon de vat─â.