Remedii din natură cu proprietăţi antibiotice
Propolisul Propolisul este un antibiotic natural foarte puternic, căci distruge circa 30 de tipuri de virusuri. Poţi face o cură cu tinctură de propolis dacă suferi de pneumonie sau de o infecţie urinară. Ca să o prepari, pui 100 de grame propolis mărunţit în 250 de ml de alcool de 60 de grade şi laşi la macerat, o săptămână. Se administrează de trei ori pe zi cate 1-2 lingurite.
Usturoiul este un bun leac împotriva amigdalitei. Pisezi trei-patru căţei de usturoi, îi pui într-un săculeţ de bumbac şi îi aplici pe gâtul persoanei bolnave seara, înainte de culcare.
Datorită alicinei, usturoiul este un leac bun şi în cazul infecţiilor produse de stafilococi (bronşite, furunculi, abcese). În cazul bronşitelor şi al pneumoniilor, este bine ca, dimineaţa, să întinzi pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, cu pătrunjel tocat mărunt şi o lingură de ulei de măsline.
Usturoiul nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrită, de ulcer sau de dermatoză.
Dacă acneea nu îţi dă pace, amestecă zeama de la o lămâie cu o lingură de miere. Aplica-I pe zona afectată, timp de un sfert de oră, în fiecare seară, două săptămâni. Fiindcă este o sursă bogată de vitamina C, un cunoscut inamic al infecţiilor, lămâia ajută şi la vindecarea infecţiilor urinare. Consumă câte trei-patru fructe pe zi.
În cazul unui abces, nu trebuie decât să toci câteva felii de ceapă şi să pui totul într-un tifon, după care aplici pe locul dureros. În cazul unor laringite, decoctul de ceapă este un antibiotic natural excelent. Ca să-l prepari, fierbi două- trei cepe potrivite, necurăţate, într-un litru de apă, timp de 20 de minute. Bei câte o cană, de două ori pe zi.