Proprietăţile UIMITOARE ale viţei de vie. Iată ce poate trata!

1 2 jpg jpeg

Nu este de mirare că această plantă este recunoscută pentru faptul că aduce numeroase beneficii organismului. Mai ales că, viţa de vie este uşor de găsit la noi în ţară şi merită o încercare. Ce conţine această plantă În primul rând, ne putem da seama cât de folositoare ne poate fi viţa de vie în tratarea diferitelor afecţiuni dacă ne uităm la ce conţine aceasta. Frunzele de viţă au în componenţă taninuri catehice, antociani, esteri ai acizilor hidroxicinamici, acid tartric şi săruri minerale.

Nici fructele (strugurii) nu sunt mai prejos. Acestea sunt bogate în acizi volatili, taninuri, acid malic, tartric, răşini, enocianină (pigmentul din strugurii închişi la culoare). În plus, strugurii sunt surse importante de vitamina A,C,E, dar şi a întregului complex al vitaminei B.

Seva viţei de vie este folosită pentru tratarea bolilor de ochi şi de piele. Pe de altă parte, frunzele sunt utilizate pentru oprirea sângerărilor. De asemenea, strugurii necopţi au dat rezultate excelente în inflamaţiile gâtului şi în bolilor infecţioase. Strugurii copţi pot avea un rol excelent în tratarea tuberculozei.

Frunzele de viţă de vie mai sunt renumite pentru faptul că scad colesterulul, reglează tensiunea arterială şi au acţiune antitumorală. De asemenea, acestea sunt şi un excelent antidiuretic.

În plus, frunzele de viţă de vie mai pot fi folosite în tulburări de menopauză, litiază biliară, constipaţie. De asemenea, acestea îţi vor fi de folos şi dacă vei vrea să scapi de câteva kilograme nedorite.

În uz extern, viţa de vie este indicată pentru erupţii cutanate, eczeme, conjunctivite şi dermatite. Mai este bine de ştiut că, fructele sunt indicate şi pentru: boli respiratorii, renale şi hepatice.